Anhel di Marija slavi gol (©Reuters)
Anhel di Marija slavi gol (©Reuters)

Benfiki prva runda, Marselj i dalje živi: Goreće Velodrom, Obamejan dao nadu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 23:18

Silva i Di Marija dali krila lisabonskom velikanu

Titula u Portugaliji je verovatno izgubljena, ali šanse da se Benfika okiti evropskim peharom posle 62 godine čekanja sve više rastu. Nije ekipa Rodžera Šmita oduševila igrom, ali je dobila prvu rundu protiv Olimpika iz Marselja posle trijumfa rezultatom 2:1 (1:0).

Baš iz razloga što Benfika nije iskoristila domaći teren u pravoj meri, iako jeste bila za nijansu bolji protivnik, još živi Olimpikova nada u prolaz dalje. Moraće da odigra mnogo bolje nego večeras, a nada tinja posle gola Pjera Emerika Obamejana posle velike greške Antonija Silve. Momak koji je od ranije projektovan da bude Benfikina sledeća zlatna koka i donese možda čak devetocifreni profit napravio je nesvakidašnji propust kada mu je lopta 'pobegla' što je brzonogi Gabonac iskoristi i zatrese mrežu.

Izabrane vesti

Goreće Velodrom za sedam dana, Marselj i te kako ima razloga da se bori, a Benfika mora da pokaže klasu. Olimpikova serija poraza se nastavlja. Mesec crnih, ili u ovom slučaju, crvenih dana za nekadašnjeg šampiona Evrope nastavlja se porazom koji bi lako mogao da zaokruži sezonu koja je takođe bila više crna, no bela. Ali, plamen nade i dalje gori. Osetilo se i u igri fudbalera Marselja da im ozbiljno nedostaje samopouzdanja, što se jasno videlo i u situaciji iz 16. minuta kada je Rafa Silva rutinski probio odbranu i zatim matirao Paua Lopeza. Gol pogledajte OVDE.

Dok je Benfika izašla ofanzivno, Žan Luj Gase je na drugoj strani odlučio da igra sa petoricom pozadi i opet se ništa nije promenilo jer je Olimpik ponovo izgledao loše u poslednjoj liniji. Napred je još i bilo nekih konkretnih dešavanja, ali sve dok Obamejan nije dobio poklon, nije izgledalo da može do gola niti boljeg rezultata. Zato na kraju minimalan poraz i ne izgleda toliko loše. Gol pogledajte OVDE.

Gosti su za revanš, možda i za ostatak sezone, izvesno izgubili Kventana Merlana. Desni bek Olimpika povredio se tik pre kraja poluvremena posle duela sa jednim igračem Benfike, posle čega je iznet sa terena na nosilima.

Koliko je Olimpikova odbrana neorganizovana i šuplja videlo se i u kontri iz 52. minuta, kada je Benfika vrlo jednostavno izašla pred šesnaesterac, da bi Anhel Di Marija završio akciju lucidnom reakcijom. Gol pogledajte OVDE.

Iako ošamućen posle dva primljena gola, Olimpik je uspeo da povrati dah i nađe razlog da se bori u revanšu. Moglo je čak do kraja da bude i nerešeno, gosti su imali nekoliko dobrih situacija da možda potpuno poravnaju rezultat, ali su se igrači lisabonskog tima držali do kraja.

I Benfika mora bolje, ako želi dalje. Pa, ko bude izdržao ludilo Velodroma.  

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Milan - Roma 0:1 (0:1)

/Mančini 17/

Bajer Leverkuzen - Vest Hem 2:0 (0:0)

/Hofman 83, Bonifejs 90+1/

Benfika - Olimpik Marselj 2:1 (1:0)

/Silva 16, Di Marija 52 - Obamejan 67/

Liverpul - Atalanta 0:3 (0:1)

/Skamaka 38, 61, Pašalić 83/


tagovi

Pjer Emerik ObamejanAnhel Di MarijaRafa SilvaBenfikaMarseljLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara