Rafael Benites (©Reuters)
Rafael Benites (©Reuters)

Benitez dobio nedelju dana da popravi utisak

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 17:14

Iskusni strateg vodiće Seltu bar još dve utakmice

U godini kada slavi stogodišnjicu postojanja Selta se nalazi u zoni ispadanja. Klub iz Viga posle 15 kola ima tek devet bodova i tek je na 18. mestu Primere. Saradnja sa Rafom Benitezom nije donela rezultat, ali ni posle 1:1 kod kuće sa Kadizom, direktnim rivalom u borbi za opstanak, iskusni strateg nije smenjen.

Iako se očekivalo da će početkom sedmice 63-godišnji Madriđanin ostati bez angažmana, klub je doneo odluku da mu pruži priliku da popravi utisak. Po informacijama novinske agencije EFE, Benitezu je dat ultimatum da ostvari pobede u naredne dve utakmice. Prvo protiv trećeligaša Sestao Rivera u Kupu kralja, a onda i Rajo Valjekana u prvenstvu. Obe utakmice Selta će igrati u gostima.

Izabrane vesti

Duel sa osamnaestoplasiranom ekipom trećeligaškog karavana ne bi smeo da bude kamen spoticanja u četvrtak (21.00), dok će gostovanje u predgrađu Madrida biti mnogo veći izazov. Rajo je 11. na tabeli i nedavno je igrao 0:0 sa Realom i 1:1 sa Barselonom, ali je u prošlom kolu ubedljivo poražen od Atletik Bilbaa (0:4). Uz to, u prethodnih pet međusobnih duela Selta je slavila dvaput, a triput je bilo nerešeno.

Otkaz Benitezu neće biti lak posao za rukovodstvo Selte, jer bivši trener Reala, Liverpula, Intera, Čelsija, Napolija... ima ugovor do juna 2026, tako da će u slučaju rastanka na zahtev kluba morati da dobije određeno obeštećenje. Njegova trenutna plata je oko 10.000.000 evra bruto, što znači da obeštećenje neće biti malo.

Gledajući iz drugog ugla, ukoliko bi usledili novi razočaravajući rezultati po klub iz Galicije, možda osvajač Lige šampiona sa Liverpulom 2005. postupi moralno i povuče se bez velikih zahteva. Sa Benitezom na čelu Selta još nema pobedu kod kuće, a jedinu "trojku" u Primeri ove sezone upisala je protiv fenjeraša Almerije. Premalo za klub takvog renomea i to na stogodišnjicu.


tagovi

SeltaRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara