Foto: Twitter; Reuters
Foto: Twitter; Reuters

Benitez završava prva pojačanja na Gudisonu: Dva krila i golman za 1.750.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 20:16

Asmir Begović na pregledima, na pragu kluba i Demarej Grej i Andros Taunsend

Kako prenose engleski mediji, Everton sprema prva tri pojačanja za narednu sezonu. Ekipa koju od ovog leta predvodi Rafa Benitez uskoro bi trebalo da postane jača za iskusnog golmana Asmira Begovića, dok su na putu da za klub iz Liverpula potpišu i bivši fudbaler Lestera Demarej Grej, kao i doskorašnji igrač Kristal Palasa Andros Taunsend.

Iznenadio je Everton mnoge kada je na mesto šefa struke umesto Karla Anćelotija (vratio se u Real) postavio Rafu Beniteza. Španski stručnjak je dugi niz godina predvodio ljutog rivala kluba sa Gudisona - sa Liverpulom osvojio i Ligu šampiona - pa su mnogi ostali zatečeni kada je prihvatio ponudu Karamela.

Izabrane vesti

Počeo je Benitez polako sa sklapanjem tima za predstojeću sezonu, a kako stoje stvari za prva tri pojačanja će klub morati da izdvoji svega 1.750.000 evra.

Za transfera Asmira Begovića neće plaćati, kako je Bornmut dao dozvolu iskusnom čuvaru mreže iz Bosne i Hercegovine da pregovara sa zainteresovanim stranama. Bivši golman Stouka, Čelsija i Milana je već na lekarskim pregledima i uskoro se očekuje njegovo zvanično predstavljanje na Gudison parku.

Za Androsa Taunsenda takođe Everton neće morati da plaća. Istekao mu je ugovor sa Kristal Palasom i od prvog juna je slobodan igrač. Iskusni krilni fudbaler ima 30 godina, uspeo je na Selhrst parku da vrati karijeru na pravi put, ali nije postigao dogovor sa Orlovima oko nove saradnje. Sada će po svemu sudeći karijeru nastaviti pod vođstvom Rafe Beniteza u klubu sa jasno većim ambicijama.

Što se tiče Demareja Greja, on je u januaru stigao u Bajer Leverkuzen iz Lestera za samo 2.000.000 evra. Razlog za nisko obeštećenje je činjenica da mu je isticao ugovor sa Lisicama. Nije se ipak naigrao na Baj areni, čini se da nije u planovima novog trenera Farmaceuta Herarda Seoanea, a s ozbirom da mu saradnja i sa nemačkim klubom ističe za godinu dana, neće ni Everton morati da izdvoji veliki novac za njegove usluge. Kako navode mediji u Engleskoj, Bajer će se zadovoljiti sa sumom od 1.750.000 evra.

Dakle, stiže alternativa za Džordana Pikforda u vidu Begovića, dok će Grej i Taunsend pojačati konkurenciju po krilima, s obzirom da su Janik Bolasi (bez ugovora) i Tio Volkot (Sautempton) napustili ekipu.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Rafa BenitezDemarej GrejAndros TaunsendAsmir Begović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara