Rafa Benitez (©Reuters)
Rafa Benitez (©Reuters)

Benitezova Selta se raspada: Dobila poklon u komičnom autogolu, Alaves trebalo da je zgromi

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 21:08

Betis može da bude srećan zbog boda protiv Granade

Prve dve utakmice Primere za četvrtak donele su dosta uzbuđenja, svako je po jednom zatresao mrežu, ali pobednika nije bilo. Selta i Alaves, odnosno Granada i Betis odigrali su po 1:1 mečeve i uzeli po bod koji suštinski nikom ne odgovara.

Betis može da bude presrećan zbog boda u Granadi pošto je lakomogao da preživi treći poraz u proteklih pet kola. Ukratko, Betis definitivno nije u dobro momentu, Granada prikazanom igrom večeras ne zaslužuje da bude u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

Iako ekipe nisu atraktivne za oko, ko je pratio meč u Granadi nije zažalio. Dobar se fudbal igrao u srcu Andaluzije, obe ekipe imale su svoje šanse da dođu do pobede, ali je na kraju nerešen ishod verovatno i najpošteniji.

Prvo poluvreme u Granadi, domaćin je imao strašan desetominutni interval u kojem je imao čak pet dobrih šansi, a najbolju je propustio Lukas Boje koji je pogodio stativu. Betis je nekako uspeo da preživi i zahvaljujući vrlo dobroj igri Iska spustio značajno ritam igre, koji je gostima više odgovarao. Utakmica je bila otvorena za oba sastava, a u nastavku se prvi radovao tim Manuela Pelegrinija. Debitan u Primeri Asane Dijao raspalio je levicom van kaznenog prostora i umalo probušio mrežu. Iskoristio je veliku grešku Torentea i surovo je kaznio. Gol pogledajte OVDE.

Nije Betis imao dovoljno sreće u nastavku. Prvo zato što je gol Ajozea Pereza poništen zbog ofsajda posle dužeg gledanja situacije iz VAR sobe, a onda i zato što je Lukas Boje uspeo da totalnu ofanzivu domaćina pretvori u gol za izjednačenje. Lep pogodak napadača na asistenciju Brajana Saragose što je dodatno ražestilo Granadu da krene u napad, po tri boda. Gol pogledajte OVDE.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka Granada je propustila još tri-četiri dobre šanse da nadigra veterana Klaudija Brava, koji je uprkos godinama pokazao da još nije za staro gvožđe...

Veliku šansu imala je Selta da uzme tri boda i pobegne sa ivice crvene zone, ali ni posle tri uzastopne runde pobede nema. Jedan bod, koji ne znači previše ni timu iz Viga, ni Alavesu koji je terorisao protivničku odbranu, ali je na kraju morao da se zadovolji remijem.

Selta je bukvalno danas preživela, iako nije uputila udarac u okvir gola! Osam pokušaja završilo je van okvira, a gol koji je domaćin postigao zapravo je nestvaran poklon Rafe Marina. Štoper Alavesa autor je komičnog autogola, koji doduše ide i na dušu golmana Antonija Sivere koji se našao daleko od svoje linije, što Marin nije video na vreme da ipak promeni odluku... Gol pogledajte OVDE.

Pred Rafom Benitezom je definitivno mnogo posla. Selta je sada daleko od ekipe sposobne da izdrži ovu sezonu do kraja i opstane u Primeri. Klub sa Balaidosa može za ovaj bod da zahvali golmanu Ivanu Viljaru. Da nije bilo njegovih OSAM odbrana sprečio je Seltu da ode u siguran poraz i goste ozbiljno frustrirao jer su definitivno zaslužili da uzmu pobedu. Na kraju je Samu ostavio trag u pogotku gostiju. Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA - 7. KOLO

Utorak

Sevilja - Almerija 5:1 (3:0)

/En Nesiri 7, Lukebakio 8, Suso 38, Lamela 51, Salas 90+2 - Suarez 71pen/

Majorka - Barselona 2:2 (2:1)

/Murići 8, Prats 45+3 – Rafinja 41, Lopez 75/

Sreda

Bilbao - Hetafe 2:2 (1:0)

/Berčiče 6, I. Vilijams 62 - Alvarez 51, Latasa 83/

Real Madrid - Las Palmas 2:0 (1:0)

/Dijaz 45+3, Hoselu 54/

Viljareal - Đirona 1:2 (0:0)

/Pareho 49 penal - Dovbik 56, E. Garsija 61/

Kadiz - Rajo Valjekano 0:0

Valensija - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

/Fernandez 32/

Četvrtak

Selta - Alaves 1:1 (1:0)

/Marin 35ag - Samu 73/

Granada - Betis 1:1 (0:0)

/Boje 67 – Dijao 51/

Osasuna - Atletiko Madrid (U TOKU)



tagovi

Rafa BenitezKlaudio BravoBetisAlavesSeltaGranada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara