Benjamin Šeško (©Reuters)
Benjamin Šeško (©Reuters)

Benjamin Šeško sve popularniji na tržištu: Tod Boli imao sastanak sa menadžerom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 13:01

Posle Junajteda i Njukasla interesovanje za slovenačkog napadača pokazao i Čelsi

Tek jednu kompletnu sezonu u prvom timu Salcburga ima Benjamin Šeško iza sebe, a već bi mogao da bude prodat za desetine milione evra (cifra ide od 30 do čak 60 miliona).

Slovenački 19-godišnjak interesantan je mnogim klubovima, najčešće se dovodio u vezu sa Mančester junajtedom, pisalo se i o Njukaslu, a najnovije informacije iz Slovenije glase da ga želi Čelsi. Navodno se novi predsednik kluba, Tod Boli, već sastao sa njegovim menadžerom Elvisom Bašanovićem.

Izabrane vesti

Nije Bašanović potvrdio tu informaciju, ali se fotografijama na Instagramu pohvalio da je u nedelju išao na službeni put.

Mladi Šeško je prošle sezone sakupio 36 nastupa (14 u startnoj postavi) u kojima je dao deset i asistirao za sedam golova. Reč je o izuzetno perspektivnom napadaču, što potvrđuje i nedavna lista madridskog AS-a, koji ga je uvrstio među deset mladih špiceva koji bi u skorije vreme mogli da naslede Karima Benzemu kao Realova "devetka".

U Salcburgu, međutim, još ne žele da ga prodaju. Ovog leta ostali su bez Karima Adejemija (prodat Borusiji Dortmund za 30.000.000), pa u Šešku vide prvog špica za sezonu koja je u austriji već počela. U prva tri meča dao je dva gola, a pre nekoliko dana odigrao je sjajan meč u proveri sa Liverpulom i bio strelac jedinog gola za pobedu svog tima.

Benjamin Šeško je već sakupio 13 nastupa za A reprezentaciju Slovenije i dao dva gola, a inače je reč o igraču koji je prošao kroz nekoliko omladinskih škola u domovini (Radeče, Rudar Trbovlje, Krško, Domžale) pre nego što ga je 2019. uzeo Salcburg.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Benjamin ŠeškoČelsiTod Boli

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara