Mizian Maolida (©AFP)
Mizian Maolida (©AFP)

Benov saigrač poveo Komore ka Mundijalu, ali je u Herti protraćio šansu: Lenj kao malo ko

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 20:58

Bivši francuski đak Mizian Maolida debitovao za afričku selekciju sa dva gola u dve utakmice, međutim, u Berlinu mu ne cvetaju ruže

Na startu afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. Komori su upisali dve pobede; prvo 4:2 protiv Centralnoafričke Republike, pa 2:0 protiv Gane. U oba meča strelac je bio Mizian Maolida, krilni napadač Herte kojem su to bile prve utakmice za selekciju nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Mohameda El Fardua Bena (nije igrao zbog povrede). Reč je o momku rođenom pre 24 godine u Parizu, nekadašnjem đaku Liona, za čiji je prvi tim sakupio 22 nastupa i dao tri gola. Igrao je potom i za Nicu, a od leta 2021. je član berlinskog kluba. Stigao je za 4.000.000 evra, ali nije uspeo da se nametne. Posebno ne od kada se u Hertu vratio Pal Dardai.

Mađar je toliko razočaran Maolidom da mu je uprkos golovima za Komore poručio da što pre potraži drugi klub, jer u Herti neće igrati dok je on trener.

Izabrane vesti

Nije baš da plavo-belima iz Berlina cvetaju ruže sa nekadašnjim vezistom na klupi - posle 13 kola Cvajte Herta je na 12. mestu i bliža zoni ispadanja nego promociji u Bundesligu - ali Pal Dardai je neko čije se ime s poštovanjem izgovara u klubu i ovo mu je treći mandat u ulozi trenera, tako da njegove reči imaju težinu.

A, one nisu nimalo prijatne po igrača koji je prošao kroz sve mlađe selekcije francuske reprezentacije pre nego što je izabrao da se okrene svom poreklu.

"Trebalo bi da ode što je pre moguće. Nećemo ga izneveriti, daćemo mu analizu, ali ne želim ponovo da rizikujem. Imam u timu dobra i vredna krila. Žao mi je, znam da zvučim grubo, ali Gustav Kristensen mi je mnogo važniji. Veoma smo fer sa Mizom, pratimo ga, znamo njegovu statistiku i koliko trči na treninzima. Dao je te golove, vidi se da hoće i da nije odustao, to je dobro za njega, ali protraćio je šansu sa mnom. Imao je priliku, međutim, bio je lenj kao malo koji igrač kog sam video u svom životu", rekao je Dardai na konferenciji za medije pred utakmicu sa Hanoverom koja je u petak.

Očigledno, Maolide ponovo neće biti u timu na tom gostovanju. Ove sezone se samo jednom našao u protokolu Herte, kao rezerva u meču sa Šalkeom. Nije ulazio u igru, a minute je skupljao u B timu berlinskog kluba koji se takmiči u trećem rangu. U devet nastupa dao je tri gola i dvaput asistirao.

Novopečeni reprezentativac Komora ima ugovor do jula 2025, a još letos je bio pred odlaskom u turski Ankaraguču. Navodno je sve bilo dogovoreno, osim plate, za koju se ispostavilo da Maolida ima previsoka očekivanja. Ali kako i ne bi kada uprkos ispadanju Herte iz Bundeslige i umanja za 40 odsto i dalje u Berlinu godišnje zarađuje 1.000.000 evra.


tagovi

El Fardu BenHertaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara