Benvenuto, Rino

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 16:51

Gatuzo dva dana posle otkaza u Napoliju preuzeo Fjorentinu

Koliko jutros Đenaro Gatuzo bio je ns korak od preuzimanja Lacija, a evo večeras u svog novog šefa stručnog štaba imenovala ga je Fjorentina. Samo nekoliko dana pošto je dobio otkaz u Napoliju - nakon što je prokockao plasman Ligu šampiona - nekadašnji vezista Milana ima novi posao. Zapravo, biće to neka vrsta novog početka za temperametnog stručnjaka. Neko bi rekao novi korak unazad (posle klupa Milana i Napolija), međutim Rino očito ne misli tako.

Da se bliži rastanak sa Napolitancima bilo je jasno i pre tog kiksa u poslednjem kolu protiv Verone. Pre petnaestak dana čak je Tutosport pisao kako rastu Gatuzove šanse da preuzme Juventus, što dodatno pojačava utisak da je mladi strateg nazadovao, ali imajući u vidu o kakvom je radniku reč nema sumnje da od Viole treba očekivati nešto novo i bolje u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

Fjorentina je sezonu završila na 13. poziciji. Prošlog leta ambicije su bile značajno veće. Čezare Prandeli se povukao sredinom marta i tada je odlučeno da sezonu kraju privede Đuzepe Jakini. Opstanak nije dovođen u pitanje, međutim borba za gornji deo tabele i eventualni izlazak u Evropu bili su misaona imenica.

Naš Dušan Vlahović iza sebe ima najbolju godinu u karijeri u dresu ovog kluba. Biće zanimljivo videti da li u istom maniru nastaviti i pod diregentskom palicom Đenara Gatuza.



tagovi

Đenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara