Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Benzema ima Zlatnu loptu, ali u Arabiji je Mitrogol tata! Het-trikom ranio šampiona, Sergej zapečatio El Klasiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 22:17

Al Hilal napravio veliki preokret i zauzeo vrh, Milinković Savić asistirao Al Davsariju za pobedu...

Na promociju je Karim Benzema došao sa Zlatnom loptom, čisto da pokaže ko je i šta je tamo gde se, ipak, i dalje igra najbolji fudbal na svetu. Pozdravilo ga je preko 60.000 navijača, bili su ekstazi zbog dolaska francuskog asa, verovali su da će im on sačuvati krunu i tron. Možda i hoće, ali u ovom trenutki Aleksandar Mitrović je u pustinji krupnija zverka!

Pamtiće se da je u novoj eri saudijskog fudbala, na početku abnormalnih ulaganja srpski centarfor maltretirao šampiona i doprineo da se prvi put naguta prašine. Spakovao je het-trik u El Klasiku, na spektakularan način iz voleja zatresao mrežu i dokazao da je u stanju da trese mreže gde god da se nalazi. Na Ostrvu, u Srbiji ili u pustinji – apsolutno je nebitno. Digao je Al Hilal je pepela, uprtio celu ekipu i na leđima je poneo do izjednačenja, da bi Sergej Milinković Savić aistencijom, a Al Davsari pogotkom zapečatili sudbinu Al Itihada – 4:3 (1:3).

Izabrane vesti

Većih zvezda u saudijskoj Arabiji ima, veća je pompa bila kada je Kristijano Ronaldo uplivao u zaliv, pa zatim i kada su redom pristizali Karim Benzema, Engolo Kante, Sadio Mane i ostali superstarovi... Ali, najbolji strelac srpske reprezentacije je taj koji je okrenuo Saudi Pro ligu naglavačke. I dok navijači Al Hilala čekaju da ugledaju na terenu Nejmara počeli su da kliču Aleksandru Mitroviću. U El Klasiku su dobili novog miljenika.

Srbi su večeras zavladali Saudijskom Arabijom! Kruna je na glavi Aleksandra Mitrovića, a Sergej Milinković Savić uspeo je da se iskupi za veliki propust i poklon koji je poslao Abdelrazeku Hamdali. Namestio je gol Al Itihadu, ali je u završnici popravio stvar. Poleteo je, spustio loptu glavom ka Salemu al Davsariju, jednom od najboljih igrača – ako ne i najboljem – iz Saudijske Arabije, i tako direktno učestvovao u pobedonosnom pogotku. Gol pogledajte OVDE.

Krilni napadač koga su Arapi poslali u Viljareal pred Mundijal u Rusiji kako bi se usavršavao i pokupio fore od igrača iz Primere rešio je El Klasiko, izrastao je u jednog od junaka, međutim, takvu šansu ne bi dobio da najbolji srpski strelac nije sam ekipu vratio u život.

Aleksandra Mitrović je igrao sam protiv svih i u budućnosti bi poseban status koji ima Abdelrazek Hamdala mogao da bude ugrožen. Obožavaju ga Marokanci i Arapi generalno, gledaju u njega kao u božanstvo. Zašto – pokazao je kod dva gola. Prvi je namestio Romarinju (gol pogledajte OVDE), da bi se potom i sam upisao među strelce. Sergej Milinković Savić je spoljnom želeo da izbaci loptu iz kaznenog prostora, hteo je da pošalje dijagonalu i pogodio Hamdalu, kome nije bilo teško da zatrese mrežu. Gol pogledajte OVDE.

U međuvremenu je i Karim Benzema demonstrirao kakav je majstor, kako sa lakoćom rešava situacije u kaznenom prostoru. Petom je matirao Jasina Bonoa. Gol pogledajte OVDE. Ali, sve što su uradili asovi Al Itihada palo je u drugi plan zahvaljujući doskorašnjem članu Fulama. Prvo je na spektakularan način zatresao mrežu uhvativši volej iz okreta! Bez razmišljanja je opalio kao iz katapulta u suprotan ugao. Ostavio je bez šanse golmana branioca krune. Gol pogledajte OVDE. A, onda u drugom poluvrfemenu za pet minuta izazvao zemljotres.

Zagospodario je kaznenim prostorom, nadskočio odbranu domaćina i isprva je brazilski golman Marselo uspeo da mu odbrani šut, ali ne i da u potpunosti otkloni opasnost. Kratko je odbio loptu, srpski centarfor je naleteo i ćušnuo je u mrežu. Gol pogledajte OVDE. I onda samo nekoliko minuta kasnije realizovao jedanaesterac. Gol pogledajte OVDE. Bio je to uvod u krah Al Itihada i smenu na vrhu.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 5. KOLO

Petak

Al Fejha - Al Raed 0:0

Al Tae - Al Abha 1:0 (0:0)

/Kordea 83/

Al Itihad - Al Hilal 3:4 (3:1)

/Romarinjo 16, Benzema 38, Hamdala 45+8 - Mitrović 20, 60, 65pen, Al Davsari 71/

Al Rijad - Al Akdud 0:1 (0:0)

/Tavamba 55/

Subota

20.00: (1,75) Al Etifak (3,60) Damak (4,90)

20.00: (5,00) Al Fateh (4,00) Al Ahli (1,55)

20.00: (19,0) Al Hazm (7,75) Al Nasr (1,15)

20.00: (1,63) Al Šabab (3,80) Al Halidž (5,70)

20.00: (1,72) Al Tavon (3,60) Al Vahda (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al ItihadAl HilalAleksandar MitrovićSergej Milinković SavićKarim BenzemaAbdelrazek HamdalaNgolo KanteJasin BonoKalidu KulibaliMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara