Foto: Reutzers
Foto: Reutzers

Benzemi se nije dalo: Promašio penal, pogodio stativu, Francuzi potvrdili kandidaturu za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 00:00

Trikolori silni protiv brojčano inferiornijeg Velsa - 3:0 (1:0)

U normalnim okolnostima, u prvoj pripremnoj utakmici pred početak Evropskog prvenstva, rezultat bi trebalo da bude u prvom planu. Međutim, ljubitelji fudbala u Francuskoj nisu mogli da dočekaju da na delu posle gotovo šest godina u dresu nacionalnog tima vide Karima Benzemu. I Didije Dešan im je ispunio želju. Napadač Reala se u ubedljivoj pobedi nad Velsom u prijateljskom meču (3:0), prvom od dva predviđena, našao u startnoj postavi Trikolora, međutim, povratničku utakmicu, svoju 82. za nacionalni tim nije obeležio pogotkom. Štaviše, da Francuzi nisu slavili, Benzema bi vrlo lako mogao da ponese epitet tragičara utakmice.

Golman velške reprezentacije Deni Vord čuda je činio kako bi ostavio 33-godišnjeg Francuza bez njegovog 28. gola za dres sa državnim grbom. U dva navrata mu je izvrsnim intervencijama skidao zaustavljao udarce glavom, da bi ga sredinom prvog dela doveo do ludila, odbranivši mu jedanaesterac. Bio je to treći uzastopni udarac sa bele tačke koji Benzema nije uspeo da pretvori u pogodak za Francusku. Prvi u nizu protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu 2014. godine, potom i u prijateljskom duelu sa Švedskom.

Izabrane vesti

Na kraju mu je i sreća okrenula leđa. Nakon što je prihvatio jedan centaršut sa desnog boka u 79. minutu, Benzema se oslobodio čuvara, okrenuo ka golu i gađao po zemlji, međutim, pogodio je stativu, posle čega se lopta odbila do Usmana Dembelea, koji je i rezultatski stavio tačku na meč koji je odavno već bio rešen.

Konkretno od 26. minuta kada je defanzivac Velsa Neko Vilijams sa obe ruke izblokirao Benzemin udarac sa peterca, sprečio vođstvo Trikolora i zaradio direktan crveni karton, poslavši napadača Madrida na belu tačku. Uprkos tome što je Vord pročitao udarac Dešanovog povratnika, samo osam minuta kasnije Kilijan Mbape je doveo Francuze u vođstvo, mada uz dosta sreće, jer je udarac Adrijena Rabioa promenio putanju, što je Lesterovom čuvaru mreže otežalo posao prilikom intervencije. Napadač Pari Sen Žermena je pratio razvoj akcije, bio najbrži posle odbitka i loptu spakovao u mrežu.

Inspirisan je bio i fudbaler Barselona Antoan Grizman. Konstantno se spuštao u vezni red, dolazio po loptu, zavlačio između protivničkih linija i bio stalna pretnja po gol Velsa. Na kraju ga je i pogodio psole sjajne kombinacije sa Mbapeom početkom drugog poluvremena, koju je okončao prelepim udarcem sa šesnaest metara.

Ako su i mogli nešto u uvodnih pola sata, otkako su ostali sa igračem manje na terenu, Velšani su u preostalih sat vremena bili potpuno nemoćni, pa je Ugo Ljoris svoju 100. utakmicu za reprezentaciju sa trakom oko ruke mogao da isprati bez problema.


FRANCUSKA - VELS 3:0 (1:0)

/Mbape 35, Grizman 48, Dembele 79/

FRANCUSKA (4-3-1-2): Loris – Pavar (od 46. Kunde), Varan, Kimpembe, Ernandez (od 46. Dinj) – Toliso (od 64. Sisoko), Rabio, Pogba (od 63. Koman) – Grizman – Mbape (od 73. Dembele), Benzema

VELS (4-4-2): Vord – Ganter, Rodon, Mepam (od 60. Dejvis), Roberts – Vilson (od 60. Remzi), Alen (od 60. Luit), Vilijams, Morel – Džejms (od 73. Bruks), Bejl (od 59. Mur)


tagovi

EURO 2020EURO 2021Fudbalska reprezentacija FrancuskeFudbalska reprezentacija Velsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara