Karim Benzema (Reuters)
Karim Benzema (Reuters)

Benzemin rafal za istoriju, Real našao municiju za El Klasiko

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 18:15

Sjajan dan za ofnazivce Kraljevskog kluba, čak je i Eden Azar nešto uradio

Konačno! Real Madrid je proradio!

Kraljevski klub je pre mesec i kusur dana “bacio petardu” u Liverpulu odigravši partiju sezone ali je posle toga počeo da tone u neobjašnjivu krizu. Dva poraza od Barselone, ispadanje iz trke za titulu i samo dve pobede u šest poslednjih utakmica su počeli da pale alarme u Madridu pred odsudne bitke u sezone.

Izabrane vesti

Anćelotijev tim je danas napokon pronašao ofnazivni arsenal, rasturio Valjadolid 6:0, a najbitnije je da je napokon proradio Karim Benzema. Prvi put posle skoro dva i po meseca Francuz je u Primeri postigao golove iz igre. I to tri komada za samo sedam minuta! Bio je to treći najbrži het-trik u istoriji Real Madrida.

Nakon što je Rodrigo načeo Valjadolid na asistenciju Asensija u 22. minutu, usledio je Benzemin šou. Prvi gol je dao glavom u padu posle sjajnog kretanja. Drugi udarcem sa ivice šesnaesterca kojem je prethodio divan lažnjak. A treći akrobacijom iz peterca na centaršut Rodriga.

Poslednji Realov igrač koji je dao het-trik u prvom poluvremenu je bio Kristijano Ronaldo pre osam godina. Francuz je došao na gol od četvrtog mesta večne liste najboljih strelaca u Primere. Ukupno ih je dao 233 i četvrtoplasirani Ugo Sančez mu beži samo gol. Ispred su legende Mesi (474), Ronaldo (311) i Zara (251). Takođe, Benzema je došao do ukupna 22 gola u dresu Reala u svim takmičenjima ove sezone. Ovo mu je čak 11. uzastopna sezona u kojoj je dao makar 20 golova za Real. To nikada nikome pre njega nije uspelo. Legende Raul i Di Stefano su 20 i više golova imali u 10 uzastopnih sezona.

Možda je mogao da postigne i još koji gol ali Anćeloti nije hteo ništa da rizikuje i izveo ga je iz igre u 56. minutu. Želi da ga ima što svežijeg i odmornijeg za mnogo bitniji duel koji Realu sledi u sredu. Merengesi tada gostuju Barseloni u revanš meču polufinala Kup kralja. Pokušaće da nadoknade minimalan poraz iz Madrida i da ostanu u trci makar za jedan domaći trofej. Već su u prethodnih dvadesetak dana dva puta izgubili od Barselone i pobeda protiv najvećeg rivala je imperativ.

Zato im je bitno da su danas proradili u napadu i da se raspucao Benzema jer je upravo ofanzivna nemoć bila jedan od glavnih uzroka neuspeha protiv Barse. Osim Benzeme, Anćelotija može da raduje učinak i ostalih ofanzivaca. Sa Asensijom, Rodrigom i Vinisijusom iza Benzeme je ovo bila najofnazivnija moguža formacija Kraljevića i najava kako će igrati u Barseloni. Sva trojica su danas imali konkretan učinak. Asensio je upisao gol i asistenciju, Vinisijus dve asistencije, a Rodrigo gol i dve asistencije.

Na kraju su proradile i rezerve. Eden Azar je zamenio Benzemu i zaigra za Real u prvenstvu prvi put posle 11 septembra! I uspeo da konačno nešto uradi. U nadokandi vremena je presekao loptu gostiju i asistirao Lukasu Vaksezu koji je tako na najlepši način proslavio jubilarni 300. meč u dresu Real Madrida.

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Majorka - Osasuna 0:0

Subota

Đirona - Espanjol 2:1 (0:0)

/Martinez 53, Stuani 87 pen - Brajtvajt 74/

Atletik Bilbao - Hetafe 0:0

Kadiz - Sevilja 0:2 (0:0)

/Okampos 51, En Nesri 74/

Elče - Barselona 0:4 (0:1)

/Levandovski 20, 66, Fati 56, Tores 70/

Nedelja

Selta – Almerija 2:2 (2:2)

/Seferović 10, Peres 42 – Babić 7, Puđmal 32/

Real Madrid - Valjadolid 6:0 (4:0)

/Rodrigo 22, Benzema 29, 32, 36, Asensio 73, Vaskez 90+2/

18.30: (2,50) Viljareal (3,20) Real Sosijedad (3,20)

21.00: (1,60) Atletiko Madrid (4,00) Betis (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Valensija (3,20) Rajo Valjekano (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Karim BenzemaMarko AsensioRodrigo GoesEden AzarVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara