Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Benzemine analize: Zaustaviš Veratija – zaustavio si PSŽ; Siti i Liverpul napadaš iza leđa; Bajernu problem kontra

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 11:00

Realov napadač ističe da se najviše plašio baš okršaja sa Svecima, iako ih je het-trikom izbacio iz Lige šampiona

Lice Karima Benzeme nasmejano vas gleda sa naslovne strane L'Ekipa. Naslov “Sa Mbapeom bismo davali bar dva puta više golova“ jasno govori sa kojim je ciljem prihvatio intervju. Benzema ne samo što je javno pozvao Mbapea u Real, već se nije libio ni da ospori mogućnosti Pari Sen Žermena da osvoji Ligu šampiona.

Istina, priznao je i da ga niko u Ligi šampiona – pa čak ni Liverpul, Mančester Siti i Bajern – nisu plašili koliko i PSŽ. Ali daleko od toga da Francuze vidi kao nedodirljive. Uostalom, to je i pokazao het-trikom u revanšu sa Svecima kojima je Mesija, Nejmara i društvo izbacio iz Evrope.

Izabrane vesti

I mada kaže da se plašio tog okršaja, pomalo paradoksalno tvrdi i da se nije brinuo za prolaz ni kada je na poluvremenu revanša PSŽ posle 1:0 sa Parka prinčeva imao i gol prednosti u Madridu.

Pitajte moje saigrače koji su bili u svlačionici. To vođstvo nama ništa nije menjalo, znali smo da svakako moramo da postignemo dva gola. Na poluvremenu sam svima rekao: ’Momci, sve je u redu. Primili smo gol, ali dok smo se trudili da napadamo. To je normalno, moramo da napadnemo. Samo moramo da pazimo na kontre’. Ne znam kako ljudi vide fudbal, ali ne dominiraš ti zbog poseda. PSŽ nema onu vrstu poseda koja ide napred, zbog koje dominiraš. Ne, PSŽ ume da posedom spusti ritam kada su nadigrani. Rade to vrlo dobro, kriju loptu i napadaju iz kontranapada“, analizira Benzema.

(1,40) Mančester Siti (4,80) Atletiko Madrid (9,50)

Kraljevski klub je imao spreman odgovor.

Kad ih stisneš, kad im ne daš prostora, onda je sve u redu. Njima se strategija svodi na Marka Veratija, radi sve. Ako ga dobro pritisneš, prebace se na drugi plan, ali to nije isto. Leandro Paredes umesto Veratija – nije isto. Markinjos i Presnel Kimpembe, koji hoće da igraju na Veratijevom mestu, opet nije isto. Tako da je tajna igre protiv Pari Sen Žermena da ih pritisneš. Utakmice koje su izgubili u Ligi 1 su one u kojima su pritisnuti na svim pozicijama“.

A onda...

Kad smo im dali gol, oni su u svojim glavama već izgubili, iako je bilo tek 1:1. To im se često dešava. Popuste psihički“.

S druge strane, kad je Benzemi ušla ta prva i najteža lopta... Trans!

Mislim da sam mogao da dam još gol ili dva. I kad vidiš kako sam postigao taj treći gol, vidiš koliko sam bio opušten. U tom trenutku bi ušlo sve što bih šutnuo. Retko je, ali dešava se. U poslednjih 20 minuta sam mogao da radim šta sam hteo“.

Sledeći protivnik Reala biće Čelsi, mada je nekako jedinstven utisak da su posle ispadanja Parižanja ove sezone veliki favoriti za titulu prvaka Evrope Mančester Siti, Liverpul i Bajern Minhen.

Zašto?“, kontrapitanjem odgovara Benzema.

Deluju dominantno, eto zašto?

Ne. Ne gledam to tako. A gledam utakmice. Mančester Siti, njihov cilj je da čuvaju loptu, da imaju dug posed u protivničkoj polovini terena. Ali nisu još igrali protiv tima koji će im napasti prostor iza leđa. To je strategija za Siti. Liverpul je isti, posebno dobar kod kuće, sa navijačima i individualnim kvalitetom. Bajern je tim koji daje mnogo golova, ali mnogo i prima. Gledam i njihove utakmice, nekad pate zbog kontranapada, rivali im istrčavaju sa četvoricom napadača na dvojicu odbrambenih fudbalera. Tim koji me je najviše plašio je bio Pari Sen Žermen“, samouvereno će Benzema.

Možemo da se ne saglasimo. Ali moramo da saslušamo takvog asa. A kako priča možemo i da ga zamislimo kao trenera.


tagovi

Karim BenzemaMarko Verati

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ
Bajern
Liverpul
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara