Danel Sinani (©Reuters)
Danel Sinani (©Reuters)

Beograđanin zapretio buđenjem, ali Lutonov san i dalje traje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 22:51

Bez pobednika u prvom meču polufinala plej-ofa Čempionšipa

Polufinale plej-ofa Čempionšipa je otvoreno. Ne baš kvalitetnim, ali solidno uzbudljivim duelom Lutona i Hadersfilda (1:1). Posebno u prvih pola sata kada su viđena dva gola, po jedan na obe strane. Ispostaviće se, ipak, jedina dva u meču.

Hadersfild je poveo u 12. minutu preko reprezentativca Luksemburga rođenog u Beogradu, Danela Sinanija, a izjednačio je iskusni defanzivac Soni Bredli posle prekida u 30.

Izabrane vesti

Nešto ofanzivniji bili su domaći fudbaleri, dok su gosti vrebali kontre. Osim golova, šanse su se uglavnom svodile na neprecizne šuteve. Nedovoljno su prikazali i jedni i drugi da bi zaslužili pobedu, međutim, rezultat 1:1 nagoveštava da bi revanš 16. maja na Hadersfildovom Džon Smitu mogao biti dosta zanimljiviji.

Gosti su pokazali potencijal lepom akcijom koju je realizovao Sinani, inače fudbaler Noriča na pozajmici među Terijerima. Bio je to sedmi gol 25-godišnjeg momka čija je porodica s Kosova i Metohije, ali se u potrazi za boljim životom iz Srbije preselila u Luksemburg kada je imao pet godina. Tamo je postao reprezentativac svoje druge domovine, a sjajnim igrama u sezoni 2019/20. (24 gola u 30 utakmica) zaslužio je poziv Noriča i napustio Didelanž. Nije, ipak, debitovao za prvi tim Kanarinaca, već je prvo pozajmljen belgijskom Beverenu, a onda i Hadersfildu s kojim pokušava da izbori povratak kluba u Premijer ligu pre nego što mu istekne pozajmica.

Bio je Sinani na dobrom putu da večeras postane junak, ali ga je osujetio dugogodišnji niželigaški defanzivac u Engleskoj. Ne nekim blokom iz požrtvovanog uklizavanja ili žestokim faulom, već pogotkom na Ostrvljanima svojstven način - glavom posle prekida, kojim je Šeširdžijama sačuvao nadu da bi po prvi put od kada se najjači rang engleskog fudbala zove Premijer liga mogli da izbore učešće u njemu.

Drugi polufinalni par plej-ofa čine Šefild Junajted i Notingem Forest. Oni će se sastati u subotu, a onda i 17. maja.

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Petak

Luton - Hadersfild 1:1 (1:1)

/Bredli 30 - Sinani 12/

Subota

16.00: (2,30) Šefild junajted (3,10) Notingem Forest (3,35)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Čempionšip plej-ofLuton TaunHadersfild Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara