Beograđanin na pragu transfera na Ostrvo, premijerligaš ga čeka do petka

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 09:15

Čudesna priča momka Danela Sinanija

Rođeni Beograđanin, reprezentativac, ne igra za Srbiju, a nalazi se pred transferom u englesku Premijer ligu!

Ovo je priča o Danelu Sinaniju. Momku rođenpom u srpskoj prestonici pre 22 godine koji trenutno igra za luksemburški Didelanž i brani boje reprezentacije Luksemburga. Napadač je i ove sezone je dao 21 gola na 26 mečeva za Didelanž u koji je došao pre dve i po godina iz lokalnog RFK Union Luksemburga. U prvoj sezoni u dresu Didelanža je upisao po 11 golova i asistencija na 26 utakmica u svim takmičenjima. U prošloj sezoni je imao nešto slabiji učinak od 10 golova i 11 asistencija na 43 meča, ali je postao prvi igrač nekog kluba iz Luksemburga koji je u grupnoj fazi evrokupova postigao gol. Bilo je to protiv Olimpijakosa u Ligi Evrope. Prethodno su Sinani i Didelanž napravili iznenađenja u kvalifikacijama eliminsavši Kluž i Legiju. A u grupi su čak uspeli da osvoje i bod protiv Betisa.

Izabrane vesti

Sličan uspeh su napravili ove sezone. Preko Škendije, Nome Kaljua i Ararata su stigli do grupne faze Lige Evrope, a tamo su osvojili četiri boda u konkurenciji Sevilje, APOEL-a i Karabaga. Sinani je blistao u pobedi protiv kiparskog šampiona. Didelanž je savladao APOEL na Kipru sa 4:3, a Sinani je upisao dva gola i asistenciju u tom meču. Mladi napadač je pored 21 gola u dosadašnjem delu sezone upisao i šest asistencija, a sa 11 golova je prvi strelac šampionata Luksemburga.

Sinani je Goranac rođen Beogradu, a njegovi roditelji su iz mesta Dragaš, iz oblasti Gora na Kosovu i Metohiji. Iz Srbije u Luksemburg su se odselili 2002. tražeći bolje uslove života i posao, kada je Danel imao samo pet godina. Mladi Sinani ima i srpsko državljanstvo i pasoš, a zbog prezimena su ga često mešali da je Albanac.
Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa. Odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne znam albanski. Imao sam pet godina kada smo se preselili u Luksemburg sa porodicom, tako da sam 16 godina ovde i naravno da sam usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg“, objasnio je Sinani u intervjuu za albanske medije.

Za A reprezentaciju Luksemburga ja na 21 utakmici postigao tri gola, a igrao je i u oba meča protiv Srbije u prethodnim kvalifikacijama za EP. Dobrim igrama u klubu je skrenuo pažnju Noriča i njegovog sportskog direktora Stjuarta Vebstera koji ga je uživo gledao nekoliko puta.

Norič ga zaista želi ove zime i nada se da će transfer biti zaključen do petka kada se završava prelazni rok. Olakšavajuća okolnost je što Sinaniju na kraju sezone ističe ugovor sa Didelanžom, pa bi klub iz Luksmeburga u ovom prelaznom roku mogao da inaksira i neko obeštećenje umesto da izgubi igrača za džabe narednog leta.

(FOTO: reuters, MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara