Berber uprkos problemima motivisan pred put u Lučane: Verujem u ove momke, nisu slučajno šesti

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.03.23. | 19:20

Strateg Novog Pazara motivisan pred povratničku premijeru

Spreman je povratnik na klupu Novog Pazara Davor Berber za nova dokazivanja na srpskoj elitnoj sceni i duel sa Mladošću u Lučanima, u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige (petak, 19.00 – Arena 1 Premium). Ne krije da bi voleo da ima manje kadrovskih problema i puniji roster, ali veruje da će njegovi momci potvrditi rejting šestoplasiranog na tabeli i zbir od 44 boda. Sa 14. pozicije, uz 21 osvojen bod, Mladost je u zoni baraža za opstanak, a krvnu sliku Lučancima u finišu prvenstva pokušaće da popravi trenerski vuk Milorad Kosanović.

Pazar, koji je tokom minule sedmice začinjene snažnim turbulencijama u klubu ostao bez kapitena i golmana Filipa Kljajića, u Lučanima će biti oslabljen neigranjem Samira Radovca, Nenada Gavrića i Bojice Nikčevića. Neizvesni su i nastupi Petra Đuričkovića i Slobodana Stanojlovića, a pitanje je koliko će za tešku borbu biti spreman rekovalescent Miloš Filipović. Osim toga, Mitar Ergelaš je imao obaveza u remiju bez golova mlade reprezentacije Srbije protiv vršnjaka iz SAD u Marbelji.

Izabrane vesti

Berber je najavio da će put Lučana i neki što su realno van stroja.

"Mi ne možemo mnogo da se oslonimo na povređene i bolesne. Ozbiljno računam samo na one koji su zdravi. Gledaću da od njih izvučem maksimum, da ne kukam. Verujem u ove momke. Imaju kvalitet i nisu slučajno na šestom mestu. Nadam se pozitivnom rezultatu, iako poštujem rivala. Zanima me isključivo naš interes. Mladost je, uglavnom, sastavljena od grupe starijih igrača, koji će nastojati da iskoriste svaku situaciju. Pokušaćemo da ih sprečimo u tim namerama. Kosanović je iskusan trener, veoma ga poštujem. Probaće da nas 'prevare' na njegovo znanje, videćemo. I njima i nama predstoji 90 minuta", diplomatski će Berber.

Šef struke superligaša sa obala Jošanice i Raške ne želi da otkriva taktičke zamisli, ali upozorava na prekid i igru domaćina u tranziciji, kao i na činjenicu da svaki pad koncentracije može da bude koban po njegov tim.

"Mladost jeste ozbiljna ekipa. Nisu dobili nijednu od prethodnih osam utakmica u prvenstvu, nadaju se da će od nas da krenu. Potrudićemo se da im to ne dozvolimo. Obratićemo pažnju na Marka Mirića i Vladimira Radivojevića, ako bude igrao i na Nemanju Tomića. Ima tu još opasnih, poput bonusa Nikole Jojića. Skautirali smo ih. Objasnio sam mojim momcima pozitivne, kao i negativne strane kod Lučanaca, koje ćemo pokušati sa iskoristimo", ne otkriva mnogo Berber.

Novi kapiten Pazaraca, pouzdani defanzivac Milan Joksimović veruje u drugu ovosezonsku pobedu protiv Mladosti, posle septembarskih 3:1 na Džaizkoin areni.

"Otkako sam ovde, osim prošlosezonskih 0:3 u Lučanima, kada smo zbog korone bili bez petorice ili šestorice standardnih, uvek smo s njima igrali dobro. Leže nam kao protivnik. Nadam se da će i ovog puta da bude tako. Tamo su fudbaleri sa ozbiljnim karijerama. Igrao sam sa Mirićem, njega najviše cenim. Ima tu još mnogo kvalitetnih pojedinaca, a od mladih i talentovanih prednjači Jojić", kaže popularni Joksa.

Ako je već izvesna 'tanka' pomoć s klupe, potrebno je rasporediti snagu na svih 90 minuta i ne dozvoliti padove u igri. Nimalo lak zadatak.

"Kratak nam je roster, ali ranije se igralo sa tri izmene. Zašto mora svih pet? Sigurno ćemo imati trojicu na klupi spremnih da pomognu u nekom momentu. Odigra se i svih 90 minuta bez izmene. Videćemo", reče pre ulaska u autobus Joksimović, Kljajićev naslednik sa kapitenskom trakom oko ruke.



tagovi

Davor BerberFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara