Vagner Lav u dresu Kairata (©Starsport)
Vagner Lav u dresu Kairata (©Starsport)

Berezucki gubi konce, CSKA sve dalje od Lige šampiona, 37-godišnji Vagner Lav spasilac?!

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 10:15

Moskovljanima je potrebna pobeda na gostovanju Krilja Sovjetovu (12.00) ukoliko žele da zadrže kakav-takav korak za vodećim timovima u ruskoj Premijer ligi

Ono čega su se navijači CSKA Moskve plašili počinje da se ostvaruje. Mladi i neiskusni stručnjak Aleksej Berezucki počeo je da gubi kontrolu nad ekipom, Armejci su upali u rezultatsku krizu i sve su dalje od mesta koje vodi u Evropu. U poslednja četiri kola su osvojili samo jedan bod, a lošu seriju će pokušati da prekinu od 12 časova, na gostovanju Krilja Sovjetovu u Samari.

Berezucki je postao šef stručnog štaba letos, kada je neočekivano Ivica Olić podneo ostavku, nezadovoljan odnosima koje je imao sa upravom. Slavni štoper CSKA je prethodno bio pomoćni trener u klubu šest meseci, a posle odlaska Hrvata je preuzeo njegovu funkciju.

Izabrane vesti

12.00: (2,85) Krilja Sovjetov (3,20) CSKA Moskva (2,55)

Neiskustvo 39-godišnjeg Rusa brinulo je navijače, pogotovo zbog momenta u kojem je seo na klupu. Iza CSKA je očajna sezona, posle 20 godina nije izašao u Evropu. Sada je u fazi reorganizacije tima, pa je Berezucki na velikom i teškom ispitu.

Neefikasnost je najveći problem Armejaca, postigli su samo 18 golova iz 16 mečeva. Poređenja radi, lider Zenit je dao već 43 pogotka. O tome koliko se paniči u CSKA zbog ovakvih rezultata najbolje govori informacija da bi 37-godišnji Vagner Lav mogao da se vrati u klub za koji je igrao skoro sedam sezona. Iskusnom brazilskom napadaču 1. januara ističe ugovor sa Kairatom, sa kojim je pre nekoliko dana osvojio Kup Kazahstana, pobedivši u finalu Šahtjor Karagandi posle penala. Lav je u meču za trofej postigao dva gola, pet ukupno u tom takmičenju.

Postoji takva opcija. Vagner je veoma draga i cenjena osoba u ovom klubu, njegov povratak je uvek dobrodošao“, prokomentarisao je Berezucki informacije da bi Lav mogao da se priključi na zimskim pripremama.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Lav je sa CSKA osvojio UEFA kup i tri puta je bio šampion Rusije. Ukupno je član kluba bio devet godina, ali je dva puta odlazio na pozajmice, u Palmeiras i Flamengo.

Kako bilo, Lav ne može da pomogne ekipi pre 2022. godine, a u decembru će CSKA da odigra još nekoliko mečeva. Počev od duela sa Krilja Sovjetovom, koji je u dobroj formi, nema poraz u poslednja četiri kola i sada ima isti broj poena kao CSKA.

Ova dva tima su se sastala relativno skoro, 23. oktobra u Moskvi. Tada je CSKA trijumfovao sa 3:1, ali tek posle preokreta. Na poluvremenu je gubio sa 1:0, Edžuke je u 57. minutu izjednačio, a Čalov i Zabolotnji su golovima u 85. i 89. minutu doneli tri boda.

Bila je to ujedno poslednja pobeda Armejaca u prvenstvu, savladao je posle samo u Kupu niželigaša Lipeck sa 2:0, takođe u oktobru.

CSKA na poslednja dva gostovanja u Samari nije uspeo da pobedi, zapravo ni da postigne gol. U julu 2019. je izgubio sa 2:0, pre toga su 2018. odigrali 0:0. CSKA je poslednji put tri boda na gostovanju Krilja Sovjetovu uzeo 2016. godine.


tagovi

CSKA MoskvaAleksej BerezuckiVagner LavKrilja Sovjetovruska premijer ligaRusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara