Trenutak kada Bralić postiže pogodak (Foto: J. Grlić)
Trenutak kada Bralić postiže pogodak (Foto: J. Grlić)

Beriša poštedeo Vojvodinu poraza na generalnoj probi, Simić umalo od heroja do tragičara

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 17:32

Novosadski klub ostavio sasvim solidan utisak u remiju sa ruskim Ahmatom - 1:1

(od specijalnog izveštača iz Antalije)

Uvertira za poslednju pripremnu utakmicu pred nastavak sezone nije obećavala. Fudbaleri Vojvodine su zbog nevremena prethodna dva dana proveli u hotelu, pride je od ranije nekolicina igrača vukla blaže povrede. Ne treba zaboraviti da su trojica neizostavnih članova – Čović, Vukadinović, Stojković - ekipe još pre nedelju dana napustila tabor novosadskog kluba i pridružili se reprezentaciji. Ali je Stara dama i pored svih nedaća uspela da ostavi sasvim solidan utisak, pošto je na generalnoj probi remizirala sa ruskim Ahmatom – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Moglo je na kraju da ode i na jednu i na drugu stranu, jer posle monotonog prvog dela, sve se rasplamsalo u nastavku meča. Obe ekipe su spustile gard i pravo je čudo kako je završen sa samo dva gola u mrežama. Najzaslužniji što se nisu tresle češće bili su Nikola Simić i Bernard Beriša.

Čuvar mreže Novosađana je posle nešto slabijih izdanja na dosadašnjim kontrolnim utakmicama sredinom drugog poluvremena konačno podsetio na “onog“ Simića sa starta prvenstva. Sa tri bravure u periodu od 67. do 70. minuta, pri nerešenom rezultatu, održao je Lale u životu, ali je u samom finišu mogao epitet heroja mogao da zameni ulogom tragičara. Zakasnio je prilikom starta upravo nad Berišom i ukazao priliku gostima da ipak stignu do trijumfa. Srećom po njega, nepisano pravilo da igrač nad kojim je načinjen penal ne treba i da ga izvodi ispostavilo se tačnim. Albanski fudbaler nonšalantno je pristupio izvođenju najstrože kazne, pokušao da “panenkom“ savlada Simića i tako prebacio čitav gol.

Foto: J. GrlićFoto: J. Grlić

U izostanku gorepomenutih Čovića, Vukadinovića i Stojkovića, trener Vojvodine Nenad Lalatović je malo istumbao sastav, ali je opet izveo najboljih 11 koje je u tom trenutku mogao da pošalje na teren. Tako se pored nedovoljno spremnog Mirka Topića na poziciji zadnjeg veznog našao Mladen Devetak, s tim da je imao dosta defanzivniju ulogu. Često se zavlačio između Siniše Saničanina i Slavka Bralića i stvarao čvrst, kompaktan zid, koji fudbaleri Ahmata nisu mogli da probiju.

Barem ne u prvom poluvremenu. Međutim, već u petom minutu nastavka Aleksander Putsko je posle kornera nadskočio fizički dosta inferiornijeg Veljka Simića u skoku, a odbitak defanzivca ruskog kluba smestio je u gol njegov partner iz odbrane Zoran Nižić. Vojvodina je bila primorana da krene ofanzivnije i ubrzo je odgovorila preko Bralića, kojem je današnji pogodak bio drugi u pripremnom periodu, mada velike zasluge idu i Nikoli Drinčiću za još jedan perfektno izveden slobodan udarac.

Mogla je Vojvodina do kraja i do druge pobede ostvarene na pripremama u Beleku, ali su Petar Bojić u 70, a potom i Nikola Andrić u 85. sa pet metara neprecizno gađali glavom. Kad se podvuče crta – prava prvenstvena utakmica na koju su navijači Vojvodine naviknuti u jesenjem delu sezone. U prvom poluvremenu bez dešavanja, u nastavku na sve ili ništa. Samo što ovo danas nije bila prava Vojvodina. Nju ćemo videti tek za nedelju dana na Karađorđu protiv TSC-a, kada čitava ekipa bude na okupu. Sve u svemu, imao je šta da vidi i doskorašnji pomoćnik Jirgena Klopa, a sada sportski direktor moskovskog Dinama, Željko Buvač, koji je ispratio čitav meč.

U isto vreme poslednji pripremni meč u Beleku odigrao je i Čukarički. Ekipa sa Banovog brda takođe se sastala sa ruskim premijerligašem, Sočijem, ali je za razliku od novosadskog kluba, trijumfovala na generalnoj probi - 1:0.

Zanimljivo, druga pobeda Brđana u pripremnom periodu stigla je na identičan način kao i prva - sa bele tačke. Vezista Čukaričkog Marko Docić ponovo je u 40. minutu, baš kao protiv Maribora šest dana preuzeo odgovornost i pogodio za slavlje svoje ekipe koju u prvom meču prolećnog dela sezone očekuje gostovanje Inđiji.

Vojvodina – Ahmat 1:1 (0:0)

/Bralić 60 – Nižić 49/

Stadion hotela Kornelija

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčić, Devetak (Topić) – Gemović (Novevski), Zukić (Mladenović), V. Simić – Mrkaić (Bojić)

AHMAT (4-4-2): Melikov – Bistrov, Putsko, Zirić, Bogosavac – Poliarus, Švets, Timofeev, Beriša – Melkadze, Almaši


tagovi

FK VojvodinaAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara