(©Reuters)
(©Reuters)

Bešiktaš izbegao Galatinu i Fenerovu sudbinu: Žilava Konja pala na penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 21:26

Antalija preko Sivasa izborila plasman među četiri najbolja tima u turskom kupu

Poslednja karta za polufinale turskog kupa ide u ruke velikana sa Bosfora. Prošao je Bešiktaš kroz golgotu, propisno se preznojio kako bi eliminisao upornu Konju i ostao u trci za duplu krunu. Ali crno-beli nisu ni slutili da će na povratničkom debiju Dženka Tosuna pored brojnih šansi tek posle penala slomiti Konju – 1:1 (3:2 posle penala)

Neće, pa neće. Konjina mreža kao da je bila začarana. Barut Bešiktaša bio je vlažan, a golman Vural nadahnut da osujeti svaki napad crno-belih. Nije mirisalo na produžetke i penale, već na goleadu. Sav arsenal ispucali su na startu. Nišanske sprave nisu podešene ni u penal seriji. Igrači Konje bili su potpuno dekoncentrisani, a to je Bešiktaš znao da iskoristi.

Izabrane vesti


Ozjakup je uz dosta sreće doveo Bešiktaš u vođstvo i otvorio meč. Prštalo je na obe strane za razliku od duela istih rivala u prvenstvu Turske. Igrali su crno-beli i Konja spuštenog garda. Nizale su se šanse kao na pokretnoj traci, golmani su konstantno bili na iskušenjima u prvom poluvremenu.

Mogao je gigant sa Bosfora već u prvom poluvremenu da overi plasman u polufinale, izbegne neizvesnot i polazak putem kojim su krenuli Galatasaraj i Fenerbahče. Put do trofeja mu se otvorio, ali je posle bure nastupilo mirno more u drugom poluvremenu. Primirili su se i Bešiktaš i Konja, čekali su finiš meča kako bi se ponovo stuštili ka golu i preračunali su se.

Pokušao je Ozjakup da progra saigrača, ali je sa njim dupli pas odigrao desni bek Konje, Nejc Skubić. Odbila se lopta od defanzivca Konje, idealno je sela Ozjakupu, koji je raspalio i zatresao mrežu. Giljerme je izborio korner, namestio je loptu u uglu i zavrnuo je u srce kaznenog, a Bardakči je zakucao glavom loptu u mrežu. Poravnao rezultat štoper Konje, ispravio je grešku poslednje linije i prekinuo golgeterski post Konje. Rafal na startu i silne promašene prilike koje su iznedrile penale.

Dueli Sivasa i Antalije su precrtani, bilo da dele megdan u prvenstvu ili u kupu. Čvrsto, bez previše otvaranja i na mali broj golova. Retke su situacije kada njihovi susreti donesu veća uzbuđenja. Promena formata najmasovnijeg takmičenja i igranje samo jednog meča za plasman u polufinale uticalo je na to da zaigraju još zatvorenije. Sivas je imao prednost domaćeg terena, ali je Antalija ta koja će protiv Alanje igrati za finale – 1:0

Utakmicu je obeležio i rešio neoprezan start Oguza. Desni bek Sivasa nije pravovremeno tempirao start i dosuđen je jedanaesterac nad Jamajčaninom Orgilom. Loptu je namestio Fredi, matirao je Vurala i odveo Antaliju među četiri najbolje ekipe.


TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Fenerbahče - Bašakšehir 1:2 (0:1)

/Valensija 72 - Fernandes 42, Gulbrandsen 96/

Sreda

Galatasaraj - Alanja 2:3 (0:2)

/Abdalah 83, Fernandeš 90+4 – Babakar 30, 48 penal, Udžan 41/

Četvrtak

Sivas - Antalija 0:1 (0:0)

/Fredi 62/

Konja – Bešiktaš (1:1)

/Bardakči 18 - Ozjakup 13/


tagovi

TurskaAntalijaSivasporKonjaBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara