Bešiktaš nudio Dragoviću 1.200.000 evra, sad se raspituje o Krasou

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 10:25

Crno-beli očigledno žele da kupuju u Beogradu

Nije im prošla ideja sa napadačem Partizana Saldanjom i krilnim vezistom crveno-belih Osmanom Bukarijem, koji su bili van finansijskog domašaja Bešiktaša. Crno-beli su se potom usmerili na kapitena crveno-belih Aleksandra Dragovića i ponovo ostali bez planiranog pojačanja, pošto rukovodstvo crveno-belih nije želelo da podigne rampu za odlazak bivšem reprezentativcu Austrije. Međutim, turski velikan ne želi da stane kada je reč o potencijalnim novajlijama iz redova najvećih srpskih klubova.

Turski mediji prenose da se na listi potencijalinh novajlija Orlova nalazi napadač Crvene zvezde i reprezentativac Obale Slonovače Žan Filip Kraso. Nema detaljnih informacija o visini ponude, pojedini turski novinari navode samo da se turski velikan raspitivao o ceni letošnjeg pojačanja Crvene zvezde, te da se strelac osam jesenjih golova za srpskog šampiona nalazi na listi potencijalnih pojačanja.

Izabrane vesti

Žan Filip Kraso je prošao čudan put od kada je iz Sent Etjena kao slobodan igrač došao u Beograd. Početak je bio euforičan i efikasan. U tandemu sa Piterom Olajinkom, Kraso je ostavio impresivan utisak na priprema crveno-belih. Postizao je golove protiv Zenita i Fjorentine, potom imao odličan početak u Mozzart Bet Superligi. Međutim, vremenom je gubio status standardnog prvotimca. Bivši trener Barak Bahar često mu je menjao pozicije, koristio ga u veznom redu, u uticao na nivo igara bivšeg člana Sent Etjena. I pored toga što je delovao ravnodušno i lenjo Žan Filip Kraso je odavo utisak fudbalskog majstora. Postigao je sedam golova u Mozzart Bet Superligi, zadržao status reprezentativca Obale Slonovače, i našao se na spisku za Kup Afričkih Nacija. I pored nesumnjivih tehničkih kvaliteta, veliko je pitanje da li Kraso ima čemu da se nada u sistemu Vladana Milojevića. Posebno što mu disciplina nije jača strana.

Moguće je da se Kraso nalazi na listi onih igrača koji mogu da promene sredinu.

Dilema oko ostanka Aleksandra Dragovića u Crvenoj zvezdi razrešena je prvog dana priprema, kada je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić poručio da iskusni štoper ostaje u Beogradu do isteka ugovora. Poslednji napadač Orlova je tada ugušen, s obzirom da je Bešiktaš posredstvom Duška Tošića u Beograd doneo konkretnu ponudu. Bio je spreman Bešiktaš da Dragoviću obezbedi godišnja primanja od 1.200.000 evra i počasti Crvenu zvezdu obeštećenjem od 700.000 za igrača kome u junu ističe ugovor.

Međutim, Dragović nije bio preterano impresioniran pozivom iz Istanbula, nezvanično želeo je da lična primanja podigne na 1.500.000 evra. Očigledno je svestan da će kao slobodan igrač u junu moći da se izbori za bolje uslove.



tagovi

Žan Filip KrasoAleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara