Najnovije vesti

Bešiktaš u potrazi za napadačem: Jovetić alternativa De Jongu i Kosti

Vreme čitanja: 2 minuta

Foto: Reuters

Iskusni centarfor na radaru šampiona Turske

Odlazak Vinsenta Abubakara u saudijski Al Nasr ostavio je značajnu rupu u napadu Bešiktaša i pronalazak adekvatne zamene za Kamerunca nametnuo Upravi turskog šampiona kao prioritet broj jedan, a potencijalno rešenje mogao bi da predstavlja angažman Stevana Jovetića.

Prema saznanjima turskih medija, crnogorski napadač kojem je istekao ugovor sa Monakom te je slobodan u izboru nove sredine jedna je od opcija za napad istanbulskog tima, međutim odluku o eventualnom uspostavljanju saradnje doneće strateg Sergen Jalčin.

Isti izvori tvrde da je prioritet Bešiktaša dogovor sa Lukom de Jongom i Dijegom Kostom, a da bi eventualni angažman nekadašnjeg igrača Partizana usledio kao realna opcija tek ukoliko se na postigne dogovor ni sa jednim od pomenutih napadača.

Jovetićeva prednost je da finansijski faktor ne bi imao veliki uticaj imajući u vidu da bi došao kao slobodan igrač, uz gotovo izvesno manju platu u odnosu na konkurente, međutim uprava kluba prilično je oprezna pri donošenju odluke sa željom da nađe u potpunosti adekvatnu zamenu za napadača koji je na 67 utakmica postigao 35 pogodaka.

Podsetimo, Abubakar je u Bešiktaš stigao iz Porta nakon pozajmice, a turski klub je napustio po isteku ugovora, kao slobodan igrač. Kada je u pitanju Jovetić, 31-godišnji napadač šansu je mahom dobijao sa klupe za rezerve, a na 29 prvenstvenih utakmica stigao je da se šest puta upiše u strelce.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva