Souza (©Reuters)
Souza (©Reuters)

Bešiktaš za san o duploj kruni, Bašakšehir za spas sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 11:30

Okršaj lidera i davljenika u polufinalu Kupa Turske

Istanbulski derbi u polufinalu Kupa Turske. Bešiktaš dočekuje Bašakšehir na Vodafon parku na pretposlednjem koraku ka trofeju koji Orlovi nisu osvojili još od 2011. godine. Domaćin je lider na tabeli Superlige i ima posla sa aktuelnim šampionom, koji u Kupu vidi šansu za spas sezone (18.45).

Bešiktaš je u strašnoj seriji. Posle poraza od Trabzona, usledio je remi sa Antalijom u ligi, a onda serija od sedam pobeda. Najefikasniji tim turskog šampionata, predvođen strašnim tandemom Abubakar - Larin (29 od 62 pogotka u prvenstvu), na dobrom je putu da osvoji duplu krunu, na koju čeka od 2009. godine.

Izabrane vesti

Momci trenera Sergena Jalčina vodeći su na tabeli šampionata uprkos tome što imaju meč manje, a kako deluju, trebalo bi da se desi čudo pa da se ne ogrnu plaštom prvaka. Naročito je Bešiktaš bio ubedljiv na domaćem terenu, gde je na 14 minulih susreta u svim takmičenjima zabeležio 13 pobeda i jedan poraz.

18.45: (1,85) Bešiktaš (3,40) Bašakšehir (4,10)

Bašakšehir je, sa druge strane, minule sezone osvojio prvu titulu, ali je ove postao jedan od najgorih branioca trofeja u istoriji turskog fudbala. Posle 29. kola se nalazi u zoni ispadanja, prvi je ispod crte sa prosekom od jednog boda po kolu i do kraja će se grčevito boriti za opstanak.

Jasno je da je održavanje statusa u elitnom rangu prioritet kluba, ali bi osvajanjem pehara u Kupu značajno popravio utisak i na najbolji mogući način zalečio rane. Kao i čitave sezone u poslednje vreme igrači Ajkuta Kodžamana pružaju promenljive partije, a seriju od tri meča bez poraza (dva remija i pobeda) prekinuo je u protekloj rundi turskog prvenstva na svom stadionu, upravo protiv Bešiktaša.

Susret između istanbulskih rivala odigran minulog petka bio je prepun uzbuđenja. Aktuelni šampion se dva puta vraćao iz minusa, ali na pogodak veziste Žozefa u 84. minutu nije imao odgovor (2:3). Interesantno je da je i u prvom delu sezone Bešiktaš slavio istim rezultatom, pa nema sumnje da nas veliki broj golova očekuje i u predstojećem polufinalu.

Bešiktaš je očigledan favorit. Kod kuće je posmtrajući čitavu takmičarsku godinu pretrpeo svega tri poraza na svim frontovima. U međuvremenu, Bašakšehir je na strani veoma loš. Doživeo je 11 poraza u gostima u svim takmičenjima, i zabeležio šest boda, uz dva remija.

TURSKA, KUP - POLUFINALE

Utorak

18.45: (1,85) Bešiktaš (3,40) Bašakšehir (4,10)

Sreda

18.45: (3,15) Antalija (3,15) Alanja (2,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup TurskeBešiktašBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara