Boban oštro po čelnicima Milana: Diktatura kao u Severnoj Koreji

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 11:38

„Gazidis je sprečio neka januarska pojačanja“, kaže doskorašnji funkcioner Rosonera, koji zahteva da mu se isplati sav novac po slovu trogodišnjeg ugovora

Demokratija samo na papiru. Čim se Zvonimir Boban odvažio da javno ispolji nezadovoljstvo načinom funkcionisanja MIlana – pometlan je.

Nekadašnji as, u poslednjih devet meseci angažovan na poziciji šefa fudbalskih operacija, dobio je otkaz u subotu, dan pošto je na stranicama Gazete delo sport ukazao da mu je Ivan Gazidis, generalni direktor semostrukog prvaka Evrope, radio iza leđa i mimo njegovog i znanja sportskog direktora Paola Maldinija, dogovorio dolazak Ralfa Ragnika na leto.

Izabrane vesti

Nemac dokazan u radu u RB Lajpcigu preuzeće dvostruku ulogu, trenera i sportskog direktora, s tim da Boban nije oduševljen izborom, još manje činjenicom da je preskočen u konsultacijama, a najviše ga je zabolelo što mu je uskraćena ideja slobodne misli.
Nisam znao da u klubu vlada diktatura nalik onoj u Severnoj Koreji. Moj intervju za Gazetu bio je pravno besprekoran i stigao je kao odgovor na mnoga pitanja, u nameri da se bavim temama koje su u Milanu ostale bez objašnjenja“, ističe bivši reprezentativac Hrvatske za milanski Il Đornale.

Boban nije mogao da pređe preko načina poslovanja kluba. Nije hteo da, kao veliko ime, predstavlja paravan ostatku uprave. Nadao se da će, u paru sa Paolom Maldinijem, stvarno vući poteze iz delokruga sporta, zato mu je i zasmetalo direktno uplitanje Gazidisa u strogo stručnja pitanja kakvo je izbor trenera.
„Gazidis se dogovorio sa Rangnikom još u decembru. Ralfu mogu da poželim svu sreću ovog sveta, ali su čelnici Milana mogli makar da mi kažu šta su uradili. Zaslužio sam da budem bar informisan o planovima. Ako je već utanačeno da Rangnik preuzme uloge i trenera i sportskog direktora od naredne sezone, da bude ono što je predstavljao ser Aleks Ferguson u Mančester junajtedu, onda su Stefanu Pioliju odbrojani dani“.

Milan jeste tokom januara vratio Zlatana Ibrahimovića, čak je popravio rezultate, u prilici je da se bori za plasman u Ligu Evrope, stigao je do polufinala Kupa Italije, ali... Propuštena je šansa da bude još jači, jer je prema Bobanovim rečima upravo generalni direktor sabotirao maltene dogovorene poslove.
Gazidis je sprečio neka januarska pojačanja, pod obrazloženjem da ne možemo da dovodimo igrače bez saglasnosti novog trenera“, ogorčen je Zvonimir Boban, koji se sprema da tuži Milan, zahtevajući da mu  isplati maksimalan iznos na ime trogodišnjeg ugovora, pošto je oteran posle samo devet meseci.

Istiim putem mogao bi i Paolo Maldini. Bivši kapiten Rosonera solidarisaće se sa Bobanom, pošto se i sam oseća izigranim, a i izjavio je da budući trener Ralf Ragniknije odgovarajući profil da vodi Milan“, pa je jasno da je ostanak u takvim okolnostima neodrživ. Kamoli saradnja sa Nemcem.

Maldini već danima ne dolazi na treninge, ne pojavljuje se u klubu, a mediji pretpostavljaju da neće doći ni na utakmicu sa Đenovom, na San Siru.

(FOTO: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara