Betis doveo golmana reprezentacije Portugala

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 15:50

Rui Silva na pet godina

Nižu se sjajne vesti za navijače Betisa ove sedmice. Saradnju sa klubom iz Sevilje obnovili su centralni vezista Viktor Ruiz i krilo Ajtor Ruibal, iz Bordoa je stigao desni bek Jusuf Sabali, od Barselone otkupljen levi bek Huan Miranda, a danas je zvanično potpisao novi golman.

U pitanju je Rui Silva, doskorašnji čuvar mreže Granade, koji je potpisao za Betis čak do juna 2026. što bi trebalo da znači da će biti dugoročno rešenje u ekipu Manuela Pelegrinija. Dosadašnji prvi izbor Klaudio Bravotrenutno sa reprezentacijom Čilea na Kopa Amerika – dobio je dostojnog konkurenta, mada će s obzirom na godine verovatno čekati šansu s klupe, Dani Martin bi mogao na pozajmicu, a Đoan Robles verovatno u neki drugi klub.

Izabrane vesti

Silva je u Betis došao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Granadom, za koju je branio sjajno minule sezone. Kako na terenima La Lige, tako i u premijernom učešću u Ligi Evrope, gde je sa Andalužanima dogurao do četvrtfinala. Koliko je 27-godišnji golman napredovao vidi se po podatku da ga je selektor Portugala Fernando Santoš poveo na Prvenstvo Evrope, da uskoči, bude li potrebe, umesto imenjaka Patrisija.

Rui Silva je šesti igrač u poslednje dve godine koji je na stadion „Benito Viljamarin“ došao kao slobodan igrač. Sve kao posledica finansijske krize i potrebe Betisa da štedi.


tagovi

BetisRui Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara