Gelor Kanga (MN Press)
Gelor Kanga (MN Press)

Bez Kange u Kruševcu, Pankov i Pavkov pod pritiskom

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 10:27

Dejan Stanković prvi put od 2012. i finala Kupa u Lazarevom gradu

Prvi put od kada je trener Crvene zvezde, Dejan Stanković će voditi ekipu u Kruševcu. Napredak je dosad pod njegovim vođstvom dvaput savladan na Marakani, oba puta 3:0, ali mladi trener nije još imao priliku da gostuje pod Bagdalom.

Poslednji put u Kruševcu je bio kao navijač Zvezde i član milanskog Intera.

Izabrane vesti

"Drago mi je što gostujem u fudbalskom gradu na jednom lepom stadionu. Poslednji put sam bio 2012. godine kada se igralo finale kupa i to na štakama kada sam operisao tetivu. To je bila moja poslednja godina igračke karijere. Bilo je to jedno lepo veče u Kruševcu, Zvezda je dobila Borac iz Čačka u finalu Kupa Srbije sa 2:0. Vežu me lepa sećanja za taj stadion i verujem da će predstojeća utakmica biti jedan dobar izazov", rekao je trener crveno-belih u najavi meča.

17.00: (14,0) Napredak (6,75) Crvena zvezda (1,20)

Stanković za ovo gostovanje, osim Nemanje Milunovića i od ranije Strahinje Erakovića, nema drugih problema sa povredama igrača, pa je Zvezdin trener morao da ostavi trojicu stranaca u Beogradu. Po saznanjima Mozzart Sporta na put su otišli Dijego Falčineli, Seku Sanogo, El Fardu Ben i Filipo Falko, dok su prekobrojni ovaj put Gelor Kanga, Aksel Bakajoko i Ričard Odada. Videćemo znači li to da Kange neće biti u timu i u sredu protiv Partizana ili je samo dobio produženi odmor posle povratka sa reprezentativnih obaveza.

Mnogo lakši izbor Stanković je imao kada je reč o bonus igračima. Iako je odigrao solidan meč za mladu reprezentaciju Srbije u Turskoj, Željko Gavrić će zbog nešto slabijih partija u crveno-belom dresu ponovo biti na klupi, dok će u startnu postavu Veljko Nikolić i Njegoš Petrović. Pored njih dvojice u veznom redu očekuju se u poslednje vreme veoma raspoloženi Aleksandar Katai, uvek pouzdani El Fardu Ben i protiv Napretka izuzetno motivisani Mirko Ivanić. Sjajni vezista je kao igrač Zvezde i Vojvodine u pet okršaja sa Kruševljanima dao četiri gola. U prethodna dva susreta triput je bio strelac i imao jednu asistenciju.

Strelac u poslednjem duelu ovih klubova, već u prvom minutu, bio je i Dijego Falčineli, koji će ponovo predvoditi napad crveno-belih. Zbog povrede u utorak protiv IMT-a, van tima je Milunović, a njegovo mesto u štoperskom tandemu sa Milošem Degenekom zauzeće Radovan Pankov, koji će, poput Milana Pavkova ukoliko dobije šansu, morati da vodi računa o žutim kartonima. Sakupili su ih po tri i u slučaju još jednog danas, neće biti u konkurenciji za derbi.

Na desnom beku očekuje se povratak Milana Gajića, dok je levo neprikosnoven - kada je zdrav - Milan Rodić. U Kupu je u utorak šansu među stativama dobio Zoran Popović, ali kada je reč o borbi za bodove tu je nezamenjiv kapiten Milan Borjan.

Crvena zvezda je u seriji od 16 prvenstvenih pobeda, dok desetoplasirani Napredak iza sebe ima tri utakmice bez poraza, dve pobede i u prethodnom kolu remi sa Metalcem u gostima.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 17.00 (TV ARENA SPORT 1)

Gradski stadion u Kruševcu

Igra se bez publike

Sudija: Jovan Šegrt

NAPREDAK (4-2-3-1): Ostojić - Marković, M. Milovanović, Mršić, Spremo - Marjanović, Kostić - Čečarić, Kočić, Milunović - Melunović

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Petrović - Ben, Nikolić, Ivanić, Katai - Falčineli

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

TSC - Proleter (1:0)

/Banjac 33, Lukić 89/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Mrkaić 67/

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički 4:1(0:0)

/Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

/Jovanović 8, 30, Savić 47, 58, Tanasijević 54 - Šimura 45+2/

Nedelja

14.55: (2,45) Inđija (3,10) Rad (3,10)

14.55: (1,42) Javor (4,50) Bačka (8,00)

14.55: (1,55) Radnik (4,00) Zlatibor (6,25)

17.00: (19,0) Napredak (8,50) Crvena zvezda (1,13)

19.05: (1,17) Partizan (7,50) Metalac (16,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaGelor KangaDejan StankovićRadovan PankovMilan PavkovNapredak Kruševac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara