Sergej Milinković-Savić (©AFP)
Sergej Milinković-Savić (©AFP)

Bez Mitrovića i Nejmara i sa dva gola minusa Sergej uverava: Vidim finale Lige šampiona u očima saigrača

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 11:32

Al Hilal večeras u revanšu azijske elite dočekuje Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji brani prednost od 4:2 iz prvog duela

Al Hilal se suočava sa (ne)mogućom misijom u revanšu polufinala AFC Lige šampiona kada u Rijadu dočeka Al Ain (20.00). U prvom meču prošle srede, predstavnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je Saudijcima naneo prvi poraz u takmičenju ove sezone, trijumfom od 4:2, prekinuvši mu ujedno niz od čak 34 pobede kojim je Al Hilal postao svetski rekorder.

Velikan iz Rijada je u opasnosti da propusti plasman u finale Lige šampiona prvi put od sezone 2021, pošto je osvojio takmičenje 2022. i završio je kao drugoplasirani prošle godine. U međuvremenu, Al Ain je korak bliže plasmanu u finale Lige šampiona prvi put od 2017, što bi mu bio tek treći nastup u finalu. Tim iz okoline Abu Dabija jednom je pokorio Aziju 2003, dok je Al Hilal najtrofejniji sa četiri kontinentalne krune.

Izabrane vesti

Rezultat na stadionu Haza bin Zajed ne samo da je predstavljao prvi poraz Hilala u ovosezonskom takmičenju u Ligi šampiona, već je i okončao seriju od 34 trijumfa lidera saudijske Pro lige. Međutim, govoreći u ponedeljak na zvaničnoj konferenciji za novinare pre revanš meča, strateg Plavih Žorž Žezus zračio je pozitivom.

"Ovo je prvi put da igramo utakmicu u nokaut fazi, a da imamo zaostatak. U isto vreme, verujemo u vrednosti koje imamo u timu i u podršku navijača. Možemo da se vratimo. To je volja svih igrača, navijača i kluba Al Hilal, tako da verujemo da možemo u finale", rekao je Žezus.

Al Hilal ulazi u meč bez usluga već dugo povređene najveće zvezde Nejmara, ali možda još važnije, bez najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića. Srpski internacionalac, koji je postigao 33 gola u 35 nastupa u debitantskoj sezoni za klub iz Rijada, propustio je pet poslednjih utakmica zbog problema sa tetivom.

20.00: (1,20) Al Hilal (6,50) Al Ain (10,5)

Al Ain će, naravno, nastojati da iskoristi sve slabosti protivnika iz Saudijske Arabije, a Žezus je oprezan u pogledu pretnje koju nosi šampion Azije iz 2003. godine, čak i van kuće, posle pobede u izvođenju penala u prošlomesečnom četvrtfinalu protiv Al Nasra.

"Znamo protivnika, znamo koliko je težak. Pokazali su to na svojim domaćim i gostujućim utakmicama protiv Al Nasra. Dobro se brane, imaju kvalitet".

Srpski vezista Sergej Milinković-Savić ne očajava zbog dva gola minusa.

"Znamo da će biti teška utakmica za nas, ali dobro smo se pripremili. Gledali smo utakmicu koju smo igrali u Al Ainu, pa smo videli naše greške. I odradili smo tri-četiri dobra treninga ovde. Srećan sam jer vidim u očima mojih saigrača da žele da odigraju dobru utakmicu, da ostvare veliku pobedu i odu u finale".

Srpski reprezentativac ne smatra da je ekipu potresao prvi poraz od septembra.

"Dobili smo 34 utakmice zaredom, tako da nam jedna utakmica koju smo izgubili ne oduzima samopouzdanje. Analizirali smo utakmicu, znamo gde smo napravili greške i spremni smo", završio je Sergej.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

S druge strane, suočen sa jednim od najvažnijih mečeva u istoriji Al Aina, strateg Ernan Krespo bi morao da bude svestan izazova i uloga koji dvoboj sa Al Hilalom u Rijadu nosi. Al Ain, šampion iz 2003. i jedini iz Emirata koji je osvojio najvredniji trofej, nalazi se na pol-poziciji da se posle osam godina domogne finala kontinentalne elite.

Sofijan Rahimi je bio zvezda na stadionu Haza bin Zajed protekle sedmice, pošto je postigao het-trik u prvom poluvremenu – dva od tri njegova gola su bili penali – a inače tri od četiri pogotka ekipe palo je sa bele tačke.

Krespo je u ponedeljak u Rijadu insistirao na tome da je Al Hilal, koji se može pohvaliti Rubenom Nevesom, Sergejom Milinković-Savićem, Kaliduom Kulibalijem i Malkomom, favorit u revanšu.

"Pre svega, veoma smo ponosni što smo u polufinalu", rekao je Argentinac. "Moramo da igramo na visokom nivou jer se suočavamo sa odličnim protivnikom. Njegove brojke govore same za sebe u smislu pozitivnih rezultata cele sezone. Onda shvatamo da su oni favoriti ove utakmice. Ali mi smo ovde da damo sve od sebe i pokušamo da uradimo nešto posebno".

Legendarni napadač koji se proslavio u Italiji kada je Serija A bila najjača evropska liga preuzeo je kormilo tima iz Abu Dabija sredinom novembra, dok je prethodno vodio katarski Al Duhail do triple krune i polufinala Lige šampiona. Očekuje se da će stadion da bude rasprodat, a navijačima Al Aina je dodeljeno oko šest odsto kapaciteta od preko 25.000.

"Živimo sa ovom strašću i želimo da se suočimo sa iskustvom kada mnogo navijača dođe na stadion. Odigrali smo sjajan prvi meč, ali posao još nije završen. Suočavamo se sa timom koji ima mnogo zvezda, timom koji je napravljen da osvoji Ligu šampiona", poručio je Ernan Krespo.

AFC LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

20.00: (1,20) Al Hilal (6,50) Al Ain (10,5), prvi meč 2:4

Sreda

12.00: (2,25) Jokohama Marinos (3,35) Ulsan (2,95), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Azijska liga šampionaAl HilalAl AinSergej Milinković SavićŽorž ŽezusErnan KrespoAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara