Roke Santa Kruz u dresu Blekburna pre devet godina (@Reuters)
Roke Santa Kruz u dresu Blekburna pre devet godina (@Reuters)

Bez starca nema udarca: Roke trese mreže i u 40. godini

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 05:57

Nekadašnji napadač Bajerna postigao vodeći gol za Olimpiju protiv San Lorenca u trećem kolu paragvajske Klausure

Ušao je Roke Santa Kruz u 40. godinu života, ali i dalje se ne predaje, i dalje ima glad za golovima, ne želi još da kači kopačke o klin. Nekadašnji fudbaler Bajerna i Mančester Sitija bio je jedan od najzaslužnijih za prvu pobedu Olimpije u sezoni u paragvajskoj Klausuri. U Asunsionu domaćin je dobio San Lorenco sa 3:1 (1:0).

Bivši paragvajski reprezentativac je doveo svoj tim u vođstvo već u 10. minutu. Kao u najboljim danima odlično se ubacio, izbegao ofsajd zamku i rutinski desnom nogom pod prečku doneo vođstvo svom timu.

Izabrane vesti

Vremešni Paragvajac je već petu sezonu u dresu Olimpije, a osim Bavaraca, gde je proveo najbolje godine u karijeri, i Sitija, branio je boje Blekberna, Betisa, Malage i meksičkog Kruz Azula. Bio je to njegov prvi gol u novom šampionatu ove zemlje Južne Amerike.

U nastavku gosti su izjednačili, a strelac je bio Venecuelanac Luis Barios koji je uhvatio na krivoj nozi golmana domaćeg tima Alfreda Agilara. Ipak, u finišu prva tri boda timu u novoj sezoni timu iz Asunsiona doneli su Pita i Kamačo. Prvo je Pita odličnim udarcem sa oko 18 metara doveo svoj tim u novo vođstvo. U finišu, gosti su išli na sve ili ništa, ostavili su fudbalerima domaćeg tima mnogo prostora za kontre, a u jednoj od tih Kamačo je postigao i treći gol u 85. minutu za konačnih 3:1. Izašao je sam ispred čuvara mreže Vilsona Kinjoneza i rutinski ga savladao.


Olimpija je loše počela šampionat. Sakupila je samo bod iz dva kola, ali ova pobeda je najava boljih dana za tim iz Asunsiona. Na tabeli elitne lige Paragvaja vode Ćero Porteno i 12. Oktobar sa po sedam bodova.

PARAGVAJ, KLAUSURA - 3. KOLO

Nedelja

Nasional Asunsion - 12. Oktobar 1:1 (0:1)

Ćero Porteno - Libertad 1:0 (0:0)

Dijaz - Sp, Lugeno 0:1 (0:0)

River Plejt - Guarani 1.0 (1:0)

Ponedeljak

Olimpija Asunsion - San Lorenco 3:1 (1:0)

23.00: (2,35) Sol Amerika (3,20) Gujarena (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1ParagvajRoke Santa KruzOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara