Detalj iz Helsinkija (© AFP)
Detalj iz Helsinkija (© AFP)

Bez Stefana klecava odbrana, bez Stevana skroman napad: Crna Gora poklekla u Helsinikiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 20:04

Finska golovima Pohjanpala slavila 2:0

Prvi korak ohrabrujući, drugi razočaravajući. Dobila je Crna Gora Rumuniju na početku Lige nacija, ali Finska – sa statusom učesnika poslednjeg Prvenstva Evrope – je ipak klasa iznad, što je demonstrirala u Helsinkiju i slavila 2:0 u okviru drugog kola Grupe 3 B divizije.

Na severu kontinenta se videlo da selekcija Miodraga Radulovića nema baš toliko resursa i kapaciteta (čak devet promjena u odnosu premijeru, jer su mesta u prvih 11 zadržali jedino štoperi Igor Vujačić i Žarko Tomašević) i da nije baš toliko kvalitetna da može dve vezane utakmice da izdrži bez glavnih oslonaca, Stevana Jovetića i Stefana Savića. Špic Herte i štoper Atletika mogu da se nose i sa daleko jačim rivalima nego što je sastav Markua Kanerve, pa je jasno da je njihovo odustvo nenadoknadivo.

Izabrane vesti

Posebno se to odnosi na odbranu. Teško da bi, za slučaj da je Savić bio u konkurenciji, dozvolila propuste u završnoj trećini prvog poluvremena. Sve dotad su Hrabri Sokolovi odolevali, a onda im je presudio Joel Pohjanpalo. Najpre posle sjajne kombinacije domaćina i asistencije Noričovog napadača, Temu Pukija, kasnije nabačene lopte iz prekida u režiji Robina Loda. Dve akcije i dva poteza špica turskog Rizea rešile su meč.

A Crnogorce ostavile u razmišljanju. Ne samo zbog izdanja u odbrani, već i u napadu, pošto je jedinu pravu šansu gostujući tim imao preko Žarka Tomaševića, tek u 71. minutu, posle centaršuta Hakšabanovića. Jedin povoljna okolnost za Crnu Goru jeste debi Dritona Camaja, veziste mađarske Kišvarde.

Naredni meč Crnogorci igraju u subotu, protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 2. KOLO

Utorak

Grupa 3

Finska – Crna Gora 2:0 (2:0)

/Pohjanpalo 31, 38/

20.45: (2,15) Bosna i Hercegovina (3,25) Rumunija (3,60)

***Kvote su podložne promenama





tagovi

Liga nacijaJoel Pohjanpaloreprezentacija Finskereprezentacija Crne GoreMiodrag Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara