Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Bez Teveza ni atraktivnosti, a ni rezultata: Boka se okliznula na premijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 01:57

Union ugostio branioca trofeja i sprečio ga da trijumfuje u 81. minutu

Život posle Karlosa Teveza neće biti jednostavan. To je pokazala i premijera novog izdanja argentinskog prvenstva koje se čekalo 16 meseci. Osim Apačija koji psihološki nije bio spreman za sve izazove koje dres Boke nosi sa sobom, sastav branioca trofeja bio je poprilično desetkovan. Samim tim, atraktivan, lepršav i učinkovit fudbal su izostali na startu elitnog ranga takmičenja u zemlji fudbalskog vladara Južne Amerike. A Boka Juniors ponela samo bod sa gostovanja Union Santa Feu - 1:1.

U igri velikana sa Bombonjere nedostajalo je oštrine i agilnosti koju bi inače ponudio Karlos Tevez, a falio je i Nikolas Kapaldo i njegovo proigravanje saigrača i povezivanje redova. Ali problemi Migela Anhela Rusa sezali su još dublje jer u startnoj postavi nije bilo povređenih Ervina Kardone i Eduarda Salvija, a nespremni za start bili su Iskjerdoz, Roho, Vilja, Vajgant i Pavon, a poslednja dvojica odigrala su oko pola sata u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Boku je pred start sezone napustio i prvi golman Esteban Andrada. Havijer Garsija se postarao da se odlazak Andrade ne oseti, zaustavio prvih pet pokušaja u okvir rivala, ali je kod šestog poklekao.

Oko 70 minuta uspevao je da Đenovljanima čuva kapital koji im je u 10. podario Obadno. Lepo se ofanzivac Boke snašao u šesnaestercu Uniona, pobegao čuvaru taman toliko da uputi udarac, koji je uz pomoć tog istog čuvara završio u golu. Međutim, Boka nije delovala impresivno, a sastav iz Santa Fea se nametnuo i pokazivao znatno veću želju da naredni gol bude njegovo delo.

Samo refleksi iskusnog Garsije su u smiraj prvog poluvremena sprečili izjednačenje nakon trzaja glavom Kordera. Istog fudbalera zaustavio je malo pre isteka sat vremena igre i to u situaciji gde je bio markiran dok je protivnik tukao sa peterca. Koji minut ranije Lisandro Lopez je propustio odličnu priliku da lob udarcem odvoji svoj tim na teško dostižnu prednost. Upornost i konstantni napadi Uniona su se isplaili, a u 81. minutu Garsija nije imao rešenje na Markezov udarac glavom.

Zanimljivo, golom rezerviste Uniona rodio se prvi remi u međusobnim duelima Boke i Uniona još od februara 2012. godine, odnosno prvi posle deset vezanih utakmica. Neubedljiv početak branioca trofeja, ali videćemo kako će Ruso skockati ekipu kada bude imao većinu bitnih karika na raspolaganju. U svakom slučaj, Boka je dobila poziv na oprez.


tagovi

Boka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara