Radoslav Batak (©Star sport)
Radoslav Batak (©Star sport)

Bez trojice štopera na Rad

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 11:15

Radnički desetkovan u defanzivnom delu pred meč 28. kola

Evropa se narednog leta neće igrati u Nišu, ali to ne znači da Radnički nema obavezu da pobeđuje. Jučerašnjim trijumfom nad Partizanom Spartak se bodovno poravnao sa Meraklijama, koje danas dočekuju Rad u sklopu 28. kola Superlige (15.00).

Biće to prva takmičarska utakmica u Nišu nakon gotovo tri meseca. Radnički je trenutno šestoplasirani tim Superlige sa 43 osvojena boda, a Rad je na pretposlednjem 15. mestu sa 15 bodova na svom kontu.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak još žali za propuštenom šansom da njegov tim zaigra u polufinalu nacionalnog Kupa, ali naglašava da su pobede najbolji lek za ovakve situacije.

"Izuzetno nam je teško pao poraz od Čukaričkog u sredu. Vodili smo 2:0, imali sve u našim rukama, ali nažalost nismo uspeli da prođemo u polufinale Kupa. Takve utakmice se dešavaju, biće ih još, ali mi sada moramo da izvučemo pouke koje će pozitivnio uticati na našu igru. Ostali smo bez šansi za Evropu, ali smo našim navijačima i niškim ljubiteljima sporta dužni da u preostala tri kola pružimo maksimum i pokušamo da osvojimo svih devet bodova", rekao je Batak za klupski sajt.

Kormilar Nišlija ima nekoliko kadrovskih problema, naročito u defanzivnoj liniji tima.

"Rad respektujemo, igraćemo ofanzivno, krenućemo od prvog minuta po pobedu i ja verujem da ćemo do nje i doći. Što se tiče sastava, ostaje nam da rešimo još neke dileme posle poslednjeg treninga. Imamo nekoliko rovitih igrača, a svakako ćemo kao i u prethodnim mečevima pružiti šansu nekolicini mladih fudbalera. Najveći problem je u odbrani, jer ne mogu da računam na trojicu štopera. Maslać i Stevanović su suspendovani zbog kartona, a Đorđević je povređen. Kombinovaćemo, ali ćemo na teren poslati jak sastav i verujem da će prisutnim gledaocima biti zanimljivo da vide Radnički sa nekoliko mladih i talentovanih igrača, koji će u budućnosti predstavljati okosnicu ovog kluba", ocenio je Batak.

Ulaz za duel na stadionu Čair biće slobodan. Ovoj utakmici moćiće da prisustvuje maksimalno hiljadu gledalaca, koji će morati da budu na distanci od najmanje jednog metra. Radnički će otvoriti kapije zapadne i istočne tribine, dok će južna i severna ostati zaključane.

SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

 Voždovac - Napredak 1:0

/Janković 75/

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

/Zvekanov 82 - Zukić 56 i 68, Jevremović 80 ag - Zvekanov 83/

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

/Nikolić 29, 59, Denković 69 - F. Stevanović 12, 44/

Crvena zvezda - Radnik 4:1 (2:1)

/Pankov 30, Babić 38, Radulović 85pen, Simić 90 - Makarić 24/

Čukarički – Inđija 0:1 (0:0)

/Bosančić 85/

Nedelja

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

17.00: (1,30) Radnički Niš (5,70) Rad (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički NišRadoslav BatakRadSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara