Bežaće svi od Slovana u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Imaju 19 stranaca i moćnog Slovenca – nemaju poraz u ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.19. | 18:02

Slovan iz Bratislave osam kola pre kraja overio titulu šampiona Slovačke. Danas savladana Žilina – 3:0

Prošle godine je snagu slovačkog prvaka Spartaka iz Trnave osetila Legija, igrači Crvene zvezde morali su da oderu „zadnjicu“ kako bi ih izbacili iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Titula je u Slovačkoj promenila vlasnika, ali će pojedini klubovi sigurno poželeti da izbegnu Slovan iz Bratislave.

Na dominatan način, bez poraza u dosadašnjem delu sezone, Slovan je stigao do 13. titule šampiona Slovačke. Tačka je udarena danas, trijumfom protiv Žiline na gostujućem terenu – 3:0.

Izabrane vesti

Posle prošlogodišnjeg podbačaja u trci sa Spartakom iz Trnave rukovodstvo Slovana je ojačalo kadar. A pogled na njihov sastav otkriva da tu ima najmanje Slovaka. Ne računajući golmana ostali članovi startne postave imaju strane pasoše. Solidan doprinos skoro od 22 pobede i samo četiri remija dali su nekadašnji mladi reprezentativci Srbije Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić. Zbirno su postigli sedam golova, ali je jedan Slovenac demonstrirao moć.

Da, nekadašnja velika želja Crvene zvezde Andraž Šporar je veliki talenat demonstrirao u Slovačkoj ove sezone. Posle neuspešne epizode u Bazelu i male epizode u Arminiji iz Bilefelda, slovenački napadač je odigrao sezonu karijere. Na 23 prvenstvena meča postigao je 21 gol. Ozbiljnu snagu mladog trenera Martina Ševele predstavlja marokansko krilo sa španskim pasošem Moha. Upravo je pomenuti Moha hranio loptama Šporara i upisao 12 prvenstvenih asistencija.

Predstavnika u Slovanu pored Srbije i Slovenije, imaju Crna Gora (Cmiljanić) i Hrvat (Ljubičić). Vrlo interesantan kadar koji j postigao 67 golova u sezoni. Osam kola pre kraja Slovan iz Bratislave je stekao 19 bodova više od Žiline.


tagovi

Andraž ŠporarSlovan Bratislava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara