Bezidejan fudbal i dve šanse koje su kreirale rezultat, Totenhem ispustio dva boda pred polazak u Beograd (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.11.19. | 19:52

Okršaj na Gudisonu doneo prilično nizak kvalitet igre i ravnopravnu podelu plena - 1:1

Veče lošeg ili bolje reći bezidejnog fudbala na Gudison Parku. Okršaj u Liverpulu, između Evertona i Totenhema, odlučile su jednine dve prilike koje smo videli ove večeri, pa je konačan rezultat (1:1) u potpunosti u skladu sa situacijom na terenu. Pevci su vodili golom Dele Alija, ali je Everton stigao do izjednačenja u sedmom minutu nadoknadi zahvaljujući snalažljivom Dženku Tosunu, pa ekipa Maurisija Poketina poljuljanog samopouzdanja kreće put Beograda na gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona.

Činjenica da su te dve situacije bile praktično jedino vredno pomena dovoljno opisuje kvalitet čitavog meča. Nema sumnje da su i jedni i drugi bili opterećeni trenutnim stanjem na tabeli, pa tu veliku želju nisu uspeli da preslikaju na teren. Raspoloženje u samom finišu im je dodatno pokvarila užasna povreda Andrea Gomeša u 79. minutu, kada je isključen potpuno utučeni Son, pa su Karamele imale dovoljno prostora da u nadoknadi vremena, koja je trajala 12 minuta, izvrše veliki pritisak na odbranu rivala.

Izabrane vesti

Pevci su kao i mnogo puta u dosadašnjem toku sezone imali veliukih problema u organizaciji igre. Terenska inicijativa je bila jalova, nije bilo upotrebljivih lopti za najisturenijeg Lukasa Mouru, mada je bio više nego vidljiv nedostatak fantastičnog Harija Kejna, koji je meč propustio zbog povrede.

Potresne scene na Gudisonu! Pukla noga Andre Gomeša, unezvereni Son i molitve Orijea (VIDEO)

Krilni igrači Totenhema takođe nisu imali dovoljno prostora da se razmahnu, ali im je idealno pala kardinalna greška Aleksa Ivobija, koji je u 63. minutu utakmice pogrešio u povratnom pasu, što je iskoristio Hjon Min Son. Korejac je spojio Dele Alija sa golom, a ovaj postigao vodeći ogodak na meču.

Everton, baš kao ni protivnik, nije imao dovoljno napadačkih ideja, ali je uspeo da iskoristi brojčanu nadmoć na terenu. Marko Silva je nakon isključenja Sona napravio logičan izbor i uveo prvo Tosuna, a potom i Kalverta Luina. Totenhemovoj odbrani je na kraju pala koncentracija, pa je odličan centaršut Dinja Dženk Tosun glavom pretvorio u pogodak.

Totenhem nakon 11 odigranih kola ima svega 13 osvojenih bodova, što je u ovom trenutku dovoljno samo za razočaravajuće 11. mesto. Everton je zahvaljujući ovom remiju umakao na tri boda udaljenosti od Sautemptona, koji je prvi ispod crte.

ENGLESKA 1 - 11. kolo

Subota
Bornmut - Mančester junajted 1:0 (1:0)
/King 45/

Mančester Siti - Sautempton 2:1 (0:1)
/Aguero 70, Voker 86 - Vord-Prauz 13/

Arsenal - Vulverhempton 1:1 (1:0)
/Obamejan 21 – Himenez 76/

Vest Hem - Njukasl 2:3 (0:2)
/Balbuena 73, Snodgras 90 - Klark 16, Fernandez 22, Šelvi 51/

Šefild Junajted - Barnli 3:0 (3:0)
/Lundstram 17, 43, Flek 44/

Aston Vila - Liverpul 1:2 (1:0)
/Trezege 21 – Robertson 87, Mane 90+5/

Brajton - Norič 1:1 (0:0)
/Trosar 68, Dafi 82/

Votford – Čelsi 1:2 (0:1)
/Delofeu 79p - Abraham 5, Pulišić 55/

Nedelja
Kristal Palas - Lester 0:2 (0:0)
/Sojundžu 57, Vardi 88/ 

Everton - Totenhem 1:1 (0:0)
/Tosun 90+7 - Ali 63/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara