Biće bolji i skuplji od Haverca

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 17:00

Florijan Virc 2026

Za njega kažu da je prilagodljiviji od Kaija Haverca, da bi lakše mogao da se adaptira na novu ligu, a da kvalitetom mnogo ne zaostaje. On puca od samopouzdanja, strandardan je u prvoj postavi, postiže golove kao od šale i od danas, kada je napunio 18 godina, definitivno je postao zlatna koka Bajera iz Leverkuzena. Florijan Virc stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa Verkselfom na sreću i zadovoljstvo svih u klubu.

Virc je prošle godine potpisao na tri godine jer igrači ispod 18 ne mogu da se obavežu na dužu vernost. U međuvremenu dogodilo se dosta toga. Mladi vezista postao jedan od najboljih igrača Bajera i čekao se samo njegov 18. rođendan kako bi ga u Leverkuzenu blindirali.

Izabrane vesti

"Florijan je naš veliki zalog za budućnost, ali i naša sadašnjost. Garancija za uspehe. Ima sve što je potrebno da postane vrhunski fudbaler u godinama koje dolaze", kazao je sportski direktor Bajera Simon Rolfes.

Florijan Virc postigao je sedam golova ove sezone i sa tačno 18 godina trenutno je najefikasniji igrač tog uzrasta u TOP 5 liga. Na taj učinak dodao je i osam asistencija.

Otkako ga je Leverkuzen "ukrao" Kelnu januara prošle godine (za svega 200.000 evra) njegova cena konstantno raste. Transfermakt ga trenutno procenjuje na 45.000.000 evra, što ga čini četvrtim najskupljim U18 igračem na planeti. Ispred su samo Ansu Fati i Pedri iz Barselone, odnosno Eduardo Kamavinga iz Rena.

Bajerova rekordna prodaja do sada je bila Kai Haverc - bez uračunatih bonusa oko 80.000.000 evra. U klubu su uvereni da bi Florijan Virc već za dve godine mogao da premaši tu cifru.



tagovi

Florijan Vircletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara