Dimitri Paje (©AFP)
Dimitri Paje (©AFP)

Biće čupavo do kraja: Vasko iščupao zaslužen bod, mogao je i da dobije Kruzeiro

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 01:18

Još četiri kola do kraja prvenstva...

Moglo je ovo da bude veče ozbiljne fudbalske katastrofe za jedan od dva nekadašnja šampiona Brazila, ipak posle večerašnjih 2:2 Kruzeira i Vasko da Game, drama za opstanak se nastavlja!

Od ranog vođstva gostiju, preko velikog zaokreta Kruzeira do potpunog muka u Belo Orizonteu posle gola Gabrijela Peka pred samu završnicu, utakmica nam na kraju nije ponudila odgovor na pitanje ko je od dva tima u ovom trenutku bliži opstanku, zbog čega će se na odgovor čekati verovatno do poslednjeg kola. Možda i ranije, ako Kruzeiro ne bude preživeo gostovanje Gojasu u sledećem kolu, što je za četvorostrukog šampiona Brazila "biti ili ne biti" utakmica! Ništa bolja situacija nije ni za Vasko koji je večeras propustio odličnu šansu da pred praznim tribinama i na praktično neutralnom terenu porazi direktnog konkurent za ostanak, a raspored nije pogodan ni za jednu stranu...

Izabrane vesti

Gosti su i bili nešto bliži trijumfu, kada se sve sabere. Šta su samo promašili fudbaleri Vaska na kraju, možda će im to odlučiti dalju sudbinu, ko će ga znati... U 89. minutu Karlos Sebastijan glavom sa šest metara gađa pored desne stative, da bi u već sledećem napadu gol Pabla Vegetija bio poništen zbog ofsajda. Doduše, to se dogodilo tek posle intervencije VAR sobe. Zbog te dve situacije Vasko je na kraju umalo bio kažnjen. Japa je uspeo da gurne loptu do Veslija koji je utrčao u šesnaesterac i raspalio, ali je lopta protutnjala pored leve stative. Na kraju verovatno najpravednijih 2:2.

A, šta se dešavalo pre toga? Prvo poluvreme bilo je isprepletano lepim golovima i vođstvima oba tima. Gosti su već posle 15 minuta susreta vodili zahvaljujući majstoriji Pume Rodrigesa udarcem sa desne strane iskosa, što golman Rafael Kabral nikako nije mogao da zaustavi. Ipak, Kruzeiro je do poluvremena uspeo potpuno da okrene rezultat. Prvo je Artur Gomes uz malu pomoć Garija Medela uspeo da donese izjednačenje, da bi u dubokoj nadoknadi prvog dela Rosi posle igranja rukom dao poklon jedanaesterec domaćinu. Sa bele tačke precizan je bio Bruno Rodriges, koji je gol proslavio u maniru Kristijana Ronalda.

Vasku se nije isplatio bolji početak utakmice, ali je na kraju uspeo da uzme makar jedan bod. Doneo ga je Gabrijel Pek u 77. minutu. Dimitri Paje izveo je korner sa leve strane, lopta je stigla do Karlosa Sebastijana koji proigrava Peka, a ovaj iz poluvoleja donosi važnih 2:2!

KRUZEIRO DO KRAJA PRVENSTVA

28. novembar: Gojas - Kruzeiro

1. decembar: Kruzeiro - Atletiko Paranense

2. decembar: Botafogo - Kruzeiro

6. decembar: Kruzeiro - Palmeiras

VASKO DO KRAJA PRVENSTVA

25. novembar: Atletiko Paranense - Vasko

29. novembar: Vasko - Korintijans

2. decembar: Gremio - Vasko

6. decembar: Vasko - Bragantino



tagovi

KruzeiroVasko da GamaBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara