Biće i Srba u Barakovom štabu: Marinov čovek od poverenja dobija prekomandu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 09:29

Boris Savić do sada imao ulogu skauta, neizvesna sudbina Vujadina Savića

Na današnoj proslavi titule šampiona protiv Novog Pazara Barak Bahar će iz lože stadiona Crvene zvezde moći uživo da vidi potencijal pojedinih igrača Crvene zvezde, mada smo sigurni da je izraelski stručnjak već skenirao situaciju na Marakani. Uživaće Bahar u lepoj atmosferi, sutra će i zvanično biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba crveno-belih, kompletiraće i stručni štab.

Već je poznato da je Bahar sa sobom u Beograd poveo prvog pomoćnika Gaja Carfatija, trenera golmana zaduženog za prekide Gaja Visingera, analitičara Adama Davida i psihologa Dani Inbara... Oni će da čine gro stručnog štaba, ali razumljivo je što će u Barahovom timu biti i Srba. Kondicioni deo biće i dalje u rukama Saše Jankovića, dok će prema saznanjima Mozzart Sporta bitnu ulogu dobiti i Boris Savić.

Izabrane vesti

Reč je o mladom treneru (rođen 1988. godine), koji je došao u Crvenu zvezdu posle imenovanja Marka Marina na mesto šefa skautinga. Pomenuti Savić je radio kao skaut i bio čovek od najvećeg poverenja nekadašnjeg prvotimca Verdera, Fjorentine i Olimpijakosa. Upravo je Savić pomogao da u Ljutice Bogdana stignu Bukari, Azarov, Stamenić i Olajinka, pošto Marin izuzetno ceni njegov stav.

Pomenuti Savić govori tri jezika, i trebalo bi Baharu i ostalim Izraalecima da pomogne u prilagođavanju, posebno pošto poznaje ambijent u srpskom fudbalu, odnosno situaciju u Mozzart Bet Superligi.

Pre nego što je momak iz Trebinja došao u Crvenu zvezdu i postao skaut, imao je skromno trenersko iskustvo. Šira javnost ga poznaje kao šefa stručnog štaba šabačke Mačve. Predvodio je Provincijski Urugvaj do marta 2022. godine. Pre toga je Rudaru iz Prijedora, IMT-u, Zvijezdi 09 i Jedinstvu Žeravici.

Kao što je poznato Nenad Milijaš će početi samostalnu karijeru. Bivši kapiten će se danas oprostiti od navijača, posle četiri titule sa tri različita šefa stručnog štaba.

Nepoznata je sudbina Vujadina Savića. On je dobio ponudu kluba da i dalje ostane u stručnom štabu, ali na njemu je konačna odluka. Postoji mogućnost da ga sa sobom povede i Miloš Milojević u slučaju da se preseli u arapski svet.


tagovi

Barak BaharVujadin SavićNenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara