Kiran Tirni
Kiran Tirni

Biće Sosijedad mina iz četvrtog šešira... Iz Arsenala stiglo još jedno pojačanje za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 21:21

Rešen problem levog beka

Real Sosijedad se ozbiljno pojačava za Ligu šampiona. Baskijski klub je danas potvrdio još jedno zvučno pojačanje.

Iz Arsenala je na pozajmicu bez opciju otkupa stigao škotski levi bek Kiran Tirni.

Izabrane vesti

Škot je došao u Arsenal pre četiri godine iz Seltika za 27.000.000 evra ali očigledno nije ubedio Mikela Artetu da je dugoročno rešenje uz levu aut liniju. Arsenal od levonogih defanzivaca ostaje sa Oleksandrom Zinčenkom i Jakubom Kivijorom koji nije klasičan levi bek.

Ajhen Munjoz i Diego Riko su prošle sezone delili minutažu u Real Sosijedadu na mestu levog beka, odigrali po dvadesetak utakmica ali trener Imanol je na kraju rešio da dovede pojačanje i klub se odlučio za Tirnija kojem se minutaža u Londonu smanjila. Španci neće imati opciju otkupa jer je Arsenal tražio prevelikih 30.000.000 evra.

Ali će i te kako značiti u borbi na tri fronta među kojima je i Liga šampiona. Real Sosijedad će biti u četvrtom šeširu na žrebu i predstavljaće nagaznu minu iz najslabijeg šešira. Klub iz San Sebastijana je ovog leta izgubio Davida Silvu koji je zbog teške povrede završio karijeru i Aleksandra Serlota koji je otišao u Viljareal. Iskusni Asijer Iljaramndi se preselio u MLS ligu i to je to što se tiče bitnijih odlazaka.

Ostali nosioci igre su zadržani, a od velikih pojačanja su stigli portugalski napadač Andre Silva iz Lajpciga, supertalentovani ruski vezista Arsen zaharjan iz Dinama i iskusni desni bek Hamari Traore iz Rena. Do kraja pijace bi iz Real mogao da se vrati i Alvaro Odriozola. Sosijedad deluje jače nego prošle sezone...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023kiran tirni

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara