©Reuters
©Reuters

BIH dobija novog selektora: Meho Kodro menja Hadžibegića

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.08.23. | 11:31

Prema saznanjima našeg portala proslavljeni napadač Sosijedada i Barselone preuzeće klupu Zmajeva

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Kada je krajem juna smenjen Faruk Hadžibegić posle šokantnog poraza od Luksemburga, svakodnevno se licitiralo sa imenima novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. U javnosti su se često spominjala imena i stručnjaka van granica ovih prostora, poput Andrija Ševčenka pa čak i Alberta Rijere. Takođe, pričalo se i o domaćim trenerima poput Vedada Ibiševića, Meše Baždarevića. U najužoj konkurenciji bio je i aktuelni trener Rijeke Sergej Jakirović, ali Fudbalski savez BiH je izabrao.

Izabrane vesti

Novi selektor će biti Meho Kodro, saznaje naš portal.

Proslavljeni napadač Veleža, Real Sosijedada, Barselone i Tenerifa po drugi put će sediti na selektorskoj klupi Zmajeva, a zvanično imenovanje se očekuje danas ili najkasnije sutra.

Ovo će za Kodra biti drugi mandat pošto je već jednom bio selektor. Bilo je to 2008. godine i to u periodu od januara do maja, kada je zbog neslaganja sa odlukama saveza vezanim za odigravanje prijateljske utakmice sa selekcijom Irana.

U trenerskoj karijeri vodio je još Real Sosijedad B, Sarajevo, te švajcarske klubove Servet i Lozanu.

Pred novim selektorom biće jako težak posao. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su skoro pa izgubljene, dok će jedini način biti kroz Ligu nacija. Uz sve to, javnost je nezadovoljna dosadašnjim rezultatima , pa će Kodro imati pune ruke posla.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHMeho KodroFaruk Hadžibegić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara