Ilustracija (©FK Leotar Trebinje)
Ilustracija (©FK Leotar Trebinje)

BiH: Fokus u Trebinju, hercegovački derbi pod Bijelim brijegom

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 14:00

Iz vikenda u vikend, Premijer liga Bosne i Hercegovine nudi nam zanimljive mečeve, a fokus današnjeg programa 12. kola biće u Hercegovini, tačnije Trebinju, Posušju i Mostaru

LEOTAR - RADNIK, 15:00

Izabrane vesti

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola igra se u Trebinju. Tačnije, derbi za opstanak igraju Leotar i Radnik, a njihove pozicije na tabeli najbolje pokazuju važnost susreta.

Leotar je na desetom mestu sa 11 osvojenih bodova i bar za sada se nalazi u mirnoj zoni. Međutim, upravo im Leotar ali i Posušje bukvalno 'duvaju' za vratom pa su im bodovi protiv direktnog konkurenta prijeko potrebni.Današnji susret domaći dočekuju nakon poraza na Grbavici, ali su pre toga vezali dve pobede što im je umnogome uticalo na samopouzdanje, pa će tim Branislava Krunića sve snage usmeriti na osvajanje tri boda.

Sa druge strane, Radnik i dalje muku muči sa pronalaskom prave forme, pa i ne treba da čudi njihova pretposlednja pozicija na tabeli. Realno, Radnik i nema preterano kvalitetan sastav da bi bez problema obezbedio opstanak, pa im je svaki bod zlata vredan. Ukoliko ga danas osvoje, biće to od velikog značaja, ali u slučaju poraza, još dublje će utonuti u živo blato.

POSUŠJE - VELEŽ, 15:00

Nakon smene trenera i postavljanja Stipa Balajića na kormilo, domaći su se malo uspeli trgnuti iz letargije, ali za opstanak u društvu najboljih im treba mnogo više. Prilike za popravni će biti sve manje, pa se već od danas mora krenuti od skupljanja bodova. Možda povoljna okolnost za Posušje jeste činjenica da im u goste stiže potpuno uzdrmani Velež, koji nakon evropske avanture nikako da stane na noge.

ZRINJSKI - ŠIROKI BRIJEG, 19:00

Jedan od derbija ovog kola igra se Pod Bijelim brijegom gdje domaći važe za favorita iako je reč o duelu gde neretko nema favorita. Plemići igraju sjajno te u stopu prate prvoplasiranu Tuzlu Siti. Sigurno je da će i u večerašnjeg susretu tražiti sva tri boda i vrebati kiks svojih rivala, kako bi se u potpunosti uključili u borbu za titulu.

Širobriježani igraju po principu toplo - hladno pa je zaista teško prognozirati šta i koliko mogu u tekućoj sezoni. Mladom stručnjaku Juri Ivankoviću pao je u ruke 'vruć krompir', pa će morati pod hitno da nađe recept za dobru formu, jer ukoliko Široki ne počne sa osvajanjem bodova, mogla bi uslediti borba za titulu što bi sigurno bio šok za sve ljubitelje tima iz Hercegovine.

NEDELJA

15:00 Rudar Prijedor - Sloboda

17:00 Tuzla Siti - Sarajevo



tagovi

BiHBiH 1Bosna i HercegovinaLeotarZrinjskiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara