Mikael Kjuizans (©Reuters)
Mikael Kjuizans (©Reuters)

Bijelsa kupio Kjuizansa, Bajern u velikom problemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 21:56

Moraće brzo da rade Bavarci u finišu prelaznog roka...

Kada je prošlog leta dolazio iz Menhengladbaha u Bajern mnogi su taj posao okarakterisali kao čudnim. Imao je samo 20 godina, svega nekoliko bundesligaških utakmica u nogama i rešio je da napusti tim u kojem bi igrao zarad Bajerna gde, svi su znali, neće dobiti ni ono što se zove "minuti na kašičicu". Danas, nešto više od godinu dana kasnije Mikael Kjuizans (21) priznao je sebi da je napravio grešku i prihvatio poziv Lidsa.

Kako večeras javljaju engleski i nemački mediji Marselo Bijelsa ipusnio je sve zahteve koje su Bavarci stavili pred njega: 20.000.000 funti za otkup ugovora, povratna klauzula (za sada nema informacija koliko ona iznosi) i da se posao završi u narednih 48 sati kako bi Hasan Salihamidžić i Karl Hajnc Rumenige imali vremena da pronađu zamenu.

Izabrane vesti

Mikael Kjuizans sutra stiže na Ostrvo, istog dana trebalo bi da obavi lekarske preglede i da potpiše višegodišnji ugovor. Podsetimo, za njega je interesovanje prethodnih dana pokazivao i Olimpik Marselj, ali nije bio ni izbliza izdašan kao Lids. Bajern je na Kjuizansu za ovih godinu dana zaradio skoro 10.000.000 evra.

S ovih 20.000.000 funti Bijelsa i Lids su konačno prebacili "stotku" izdvojenu na pojačanja ovog leta.

A kada je u pitanju Bajern predstoje ozbiljni dani neizvesnosti. Pogotovo ako klub napusti i Havi Martinez, koji već duži vremenski period pregovara sa Atletik Bilbaom. U tom slučaju nema dileme da Bavarci moraju po novog vezistu. Mada je i samo odlascima Tijaga Alkantare i Mikaela Kjuizansa roster značajno izgubio na dubini. Pogotovo ako se zna da za Roberta Levandovskog nema prave alternative (Zirkzee je pokazao da to nije, makar ne još), zbog čega će u određenim momentima Tomas Miler morati u špic. A to otvara još jedno mesto u veznom redu...


tagovi

Mikael KjuizansLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara