Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Bijelsa obećao Grizmana ako postane trener Bilbaa

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 16:16

Argentinac već razgovarao sa francuskim reprezentativcem

Uzbudljivo je ovih dana oko Atletik Bilbaa. U toku su izbori za predsednika kluba iz Baskije, od kojih će zavisiti ime novog trenera, kao i delovanje na transfer pijaci.

Svaki od trojice kandidata ima svog aduta za klupu, a AS piše da je Marselo Bijelsa već dostao spisak s nekoliko imena svom potencijalnom poslodavcu Injakiju Arečabaleti. Prvo ime na tom spisku je Antoan Grizman.

Izabrane vesti

Argentinski strateg želi da gradi igru oko iskusnog reprezentativca Francuske, koji je na izlaznim vratima u Atletiko Madridu. Ugovor mu ističe poslednjeg dana juna, tako da bi u Bilbao mogao da dođe kao slobodan igrač.

Bio bi to Grizmanov povratak u Baskiju, pošto je profesionalnu karijeru započeo u Real Sosijedadu. Za prvi tim kluba iz San Sebastijana igrao je od 2010. do 2014, kada je prodat Atletiko Madridu za 54.000.000 evra. Potom je 2019. prešao u Barselonu za više nego duplo veći iznos (120.000.000), ali dolaskom u Kataloniju kreće pad njegove karijere na klupskom planu (pošto je i dalje redovan reprezentativac).

Veruje Bijelsa da bi iskusni napadač u Bilbau mogao da se vrati na nekadašnji nivo. U martu je napunio 31 godinu, tako da još nije rekao konačnu reč. S obzirom na to da ima baskijsko poreklo, ispunjava neophodan uslov da obuče Atletikovu opremu.

Pored Grizmana, kao Bijelsini aduti pominju se još Osasunin centralni vezista Hon Monkajola, mada je za njega potrebno izdvojiti 22.000.000 evra i Valensijin Hugo Giljamon, dok je Ander Erera ostao nedostižan posle izjave da ne želi da ide iz Pari Sen Žermena.

Pored Bijelse, kandidati za klupu Atletik Bilbaa su Maurisio Poketino i Paulo Fonseka. Ko će biti novi predsednik Baska, samim tim i ime novog trenera, saznaćemo 24. juna.


tagovi

Atletik BilbaoAntoan GrizmanMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara