Marselo Bijelsa (©Reuters)
Marselo Bijelsa (©Reuters)

Bijelsa ponovo želja Santosa: Zbog čudnog zahteva Argentinca dogovor izostao 2013. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 02:13

Brazilci u drugom pokušaju da angažuju "Ludaka"

Od februarskog rastanka sa Lids Junajtedom, na čijoj klupi je proveo tri i po godine, Marselo Bijelsa nema klub. Letos je bio adut jednog od kandidata za predsednika Atletik Bilbaa, ali kako je izbore dobio drugi, Argentinac se džabe pripremao gledajući snimke svih utakmica Baska iz prošle sezone.

Čekanju na angažman konačno bi mogao da dođe kraj, pošto je Bijelsa ponovo kandidat za trenera Santosa, piše Globo.

Izabrane vesti

Brazilci su pokušali da ga dovedu još 2013. godine, bili su uporni uprkos seriji ne baš lakih zahteva - kao što su plata u evrima, četvorica asistenata, izlazna klauzula u iznosu kompletne vrednosti ugovora, te potpuna kontrola nad sportskim sektorom - ali jedno nisu mogli da mu ispune. Bila je to pomalo čudna Bijelsina želja da ekipu preuzme tek šest meseci nakon dogovora, a da dotad igračima komanduje jedan od njegovih pomoćnika, dok bi on upoznavao brazilski fudbal gledajući uživo utakmice tamošnje Serije A i Serije B.

Santos se posle 27 od ukupnih 38 kola Serije A nalazi na 11. mestu, daleko od pozicija koje vode u Kopa Libertadores ili makar kvalifikacije za najjače klupsko takmičenje u Južnoj Americi. Ima, ipak, dovoljno vremena da se situacija popravi i sigurno je da Bijelsa ima znanje da to učini. Ukoliko prihvati poziv da nasledi otpuštenog kolegu Lisku, biće to njegov prvi trenerski posao u Brazilu.

Dosad je iskusni argentinski stručnjak radio u domovini, Meksiku, Španiji, Čileu, Francuskoj, Italiji i Engleskoj. U 21 veku vodio je reprezentacije Argentine i Čilea, a od klubova je radio u Atletik Bilbau, Olimpik Marselju, Laciju, Lilu i Lids Junajtrdu.


tagovi

Marselo BijelsaSantosBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara