Fudbaleri Krasnodara (©AFP)
Fudbaleri Krasnodara (©AFP)

Bikovi i pilula za spavanje

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.07.20. | 10:22

Krasnodar gostuje Rubinu u meču koji je veoma važan za ambicije oba tima

Tri kola pre podvlačenja crte u Rusiji situacija je vrlo dramatična. Kako u gornjem, tako i u donjem domu. Zenit je osvojio titulu, ali jagma vlada za pozicijama koje vode u Ligu šampiona, gde kolo vodi Lokomotiva, mada je sa tri vezana remija ostavila prostor četvrtoplasiranom Krasnodaru da je prestigne, pošto ima dva meča i pet bodova manje. Jedan od tih susreta Bikovi igraju večeras u okviru 27. kola Premijer lige, u gostima Rubinu, koji pak brine brigu oko opstanka (19.30).

Leonid Slucki, kormilar tima iz Kazanja, i dalje se bespomoćno utapa u blatu sopstvenih ideja koje njegovi igrači ne mogu da ispune. Rubin je veoma neefikasan. Po parametrima postignutih pogodaka ubedljivo je najslabiji u takmičenju sa svega 15 datih golova. Da nije bilo timova koji nemaju sličnu finansijsku stabilnost, klub iz Tatartsana ne bi mogao dalje od zone ispadanja. Dolazak Bikova u Kazanj nije dobar znak, jer se gosti bore za Ligu šampiona i pobeda im je imperativ.

Izabrane vesti

Treba slavlje i domaćinu, koji je samo tri boda daleko od prvog ispod crte. Velika je gužva u borbi za opstanak, a najbolja ilustracija je činjenica da je sedmoplasirani Spartak na samo šest koraka od crvene zone. Rubin ima ogromne probleme u navali, ali uprkos tome što je u prošlom kolu pobedio Orenburg kod kuće sa 1:0, to ne menja suštinu u globalu. Njegova igra je pilula za spavanje. Sve počiva na gruzijskom tinejdžeru Kvičuu Kvaratskeliji, mada je zimus napadač Ivan Ignatjev kupljen za 7.000.000 evra baš od Krasnodara. Možda se u meču protiv bivšeg član mlade reprezentacije Rusije najzad upiše u listu strelaca...

Krasnodar ima jak roster i moćnu klupu, ali posle ponovnog pokretanja šampionata još ne uspeva da uhvati konce. Dodeljena mu je pobeda nad Orenburgom, da bi prvi meč posle pauze odigrao u Rostovu i remizirao, dok je prethodnog vikenda kod kuće poražen od Zenita sa 4:2. Ima sreće ekipa Murada Musajeva, jer Lokomotiva ne pobeđuje u poslednjim rundama i direktan plasman u kontinentalnu elitu zavisi isključivo od Bikova.

Sve u svemu, sredina terena Rubina ne može da se suprotstavi centralnoj osi gostiju. Krasnodar je jači u svim linijama tima, i pride tim iz Kazanja nema sigurnost u napadu. Golman domaćih Jurij Djupin imaće mnogo posla.  

RUSIJA 1 - 27. KOLO

Utorak

Tambov - Ahmat 1:2 (1:1)

/Melkadze 34pen - Silva Lima 20, Vizeu 73

Arsenal Tula - Krila Sovjetov 2:4 (1:1)

/Denisov 8, Lutčenko 79 - Litsov 38, Popović 57, Glušenkov 62, Radonjić 68)

Sreda

Orenburg – CSKA 0:4 (0:1)

/Čalov 32, Vlašić 59, Šenjikov 78, Obljakov 90+4/

Zenit – Soči 2:1 (1:1)

/Malkom 33, Azmun 77 – Zabolotnji 5/

Rostov – Ufa 1:2 (1:0)

/Hadžikadunić 27 – Fomin 67 pen, Krotov 75/

Spartak – Lokomotiva 1:1 (1:1)

/Ponse 38 - Aleksej Mirančuk 42 pen/

Četvrtak

16.00: (2,85) Ural (3,10) Dinamo (2,60)

19.30: (3,80) Rubin (3,10) Krasnodar (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1RubinKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara