Raul Garsija (©Reuters)
Raul Garsija (©Reuters)

Bilbao mora da zaboravi na kupove i pobegne od titule omiljenog gosta u Primeri

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 14:31

Na San Mamesu su ovih dana glavna tema kupovi i Raul Garsija

U okviru 23. kola španske Primere Atletik Bilbao gostuje u Kadizu (21.00). Lavovi su imali puno uspona i padova ove sezone, ostvarili su veliki uspeh osvajanjem Superkupa Španije, ali kako su trenutno samo četiri boda iznad opasne zone, jasno je da moraju da se posvete prvenstvu. Ekipa Alvara Servere je bila najveće iznenađenje prvog dela sezone, ali je u poslednje vreme u velikom padu forme, pa ima bod manje od večerašnjeg rivala.

Iako Bilbau cvetaju ruže u kup takmičenjima, u šampionatu su Baski ostavili potpuno drugačiju sliku. Gaiska Garitano je platio cenu, nasledio ga je Marselino, koji se domogao i pomenutog trofeja i uzdigao ekipu na viši nivo. Ipak, u Primeri se Lavovi muče, samo jedan trijumf iz poslednja četiri kola (dva poraza od Barse) govori da stvari moraju pod hitno da se menjaju. Četiri boda su ispred Valjadolida, koji je prvi ispod crte, ali imaju i dve utakmice manje od pomenutog rivala. Samo jednom su slavili na strani i prema tom parametru su najgori tim španske lige. Pobeda protiv Kadiza bila bi korak u pravom smeru.

Izabrane vesti

Žuta podmornica je ove sezone uspela da skine skalp Realu i Barseloni, ali je povratnik u elitni rang izgubio pet od pet poslednjih mečeva u svim takmičenjima (tri poraza u ligi), pritom je od Atletiko Madrida, Sevilje i Real Sosijedada primio 11 golova. Pali su Andalužani na 15. poziciju na tabeli, tri boda iznad mesta koje vodi u niži rang. Ipak, sve od 17. pozicije pa naviše smatraće se velikim uspehom na Ramon de Karansa stadionu.

Ima Servera i kadrovskih problema, Markos Mauro odrađuje suspenziju (crveni protiv Sosijedada), dok su van stroja zbog povreda i Agusto Fernandez, Jens Jonson, Karlos Akapo i Luismi Kezeda, dok u timu neće biti ni Hose Marija i Aleks Fernandez. Entoni Lozano i Alvaro Negredo će još jednom prevoditi navalu Kadiza, videćemo da li će Ivan Šaponjić dobiti priliku da zaigra protiv Bilbaa. Bojazan u redovima ekipe sa San Mamesa je da bi Iker Munijain mogao da propusti meč. On se oporavio od povrede, ali još uvek se ne zna da li će biti spreman da nastupi.

Ove dve ekipe su se prethodno sastale u četvrtom kolu, još prvog oktobra, a Kadzi je kao gost slavio (1:0). Tragičar je bio Unaj Lopez, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Bilbao pored borbe u Primeri, čeka i revanš meč polufinala Kupa kralja protiv Levantea (prvi meč u Valensiji okončan remijem - 1:1), kao i finale istog takmičenja, ali za minulu takmičarsku godinu, protiv Real Sosijedada u aprilu.

U centru pažnje je i iskusni Raul Garsija. Ovaj 34-godišnji fudbaler je godinama unazad jedan od najvažnijih igrača Atletika, a aktuelna saradnja sa klubom ističe mu na kraju sezone. Trener Marselino ističe da bi mu odmah dao novi ugovor, ali da se on ne pita. Ipak, očekuje se da dve strane ubrzo postignu i dogovor.

"Dao bih mu odmah novi ugovor, ali ne pitam se ja. On je vrhunski fudbal. Jako je važan za Atletik, ne samo na terenu, već i u svlačionici, gde svakog dana na svoje saigrače prenosi svoje vrednosti. Mislim da Raul želi da ostane u klubu i da je želja obostrana. Sa druge strane, on je veoma iskusan i činjenica je da ga trenutna situacija ne pogađa. Siguran sam da će se sve dobro završiti za Raula i Atletik".

PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Selta - Elče 3:1 (2:0)

/Mina 45, 68, Mendez 45+2 - Rigoni 50/

Subota

Granada - Atletiko Madrid 1:2 (0:0)

/Erera 66 - Ljorente 63, Korea 75/

Sevilja - Ueska 1:0 (0:0)

/Munir 57/

Eibar - Valjadolid 1:1 (1:1)

/Kike 23 - Mesa 7 penal/

Barselona - Alaves 5:1 (2:0)

/Trinkao 29, 74, Mesi 45+1, 75, Firpo 80 - Rijoha 57/

Nedelja

Hetafe – Sosijedad 0:1 (0:1)

/Isak 30/

Real Madrid - Valensija 2:0 (2:0)

/Benzema 12, Kros 42/

Levante - Osasuna 0:1 (0:0)

/Budimir 74/

Viljareal - Betis 1:2 (0:1)

/Moreno 65pen - Fekir 45, Emerson 54/

Ponedeljak

21.00: (3,70) Kadiz (2,95) Bilbao (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marselino Garsija ToralRaul GarsijaAlvaro Servera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara