Naslovna fotografija na sajtu Bilda (©Bild.de)
Naslovna fotografija na sajtu Bilda (©Bild.de)

Bild digao sve na noge: Zaključan tekst, silueta i poruka da Rumenige radi na dovođenju zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 11:32

U pitanju je Ivan Perišić

O ukusima ne vredi raspravljati, a ponekad ni o izboru načina na koji će neko plasirati vest javnosti. Bild je to ovog jutra učinio sa jasnom namerom da ugrabi koji klik više i da "navuče" one koji nemaju pretplatu da je kupe.

Naime, nemački portal je na naslovnu stranu izbacio tekst sa naslovom "Bajern želi ovu zvezdu", sa siluetom igrača i umetnutom fotografijom Karl Hajnca Rumenigea uz poruku da upravo prvi operativac Bajerna "lično radi da se transfer završi". Niko ko nema pretplatu nije mogao dalje od uvodne rečenice teksta, a u njoj je jedini trag da je taj igrač ubeležio poslednje sezone po tri gola i asistencije u Ligi šampiona. Naravno, nakratko se digla prava uzbuna u Evropi i podigla prašina zbog ove skrivalice, ali ako imate pristup svim sadržajima na sajtu znate da je u pitanju - Ivan Perišić.

Izabrane vesti

Hrvatskom reprezentativcu istekao je ugovor o pozajmici u Minhenu po osvajanju Lige šampiona i vratio se u Inter, ali deluje da se neće tu još dugo zadržati. Jer Karl Hajnc Rumenige zaista lično pregovara sa Bepeom Marotom oko obeštećenja za Perišića. Bajern je nedavno odbio da aktivira opcionu klauzulu od 20.000.000 evra za Perišićev transfer, ali nije odustao od dovođenja hrvatskog reprezentativca. Podsetimo, Bajern je prošlog leta platio Interu 5.000.000 evra za pozajmicu, a tada je unapred dogovoreno da opcija kupovine košta 20.000.000 evra. Međutim, zbog globalne ekonomske krize u Minhenu se nadaju da će uspeti da dobiju mali popust za kupovinu, bar tako da ceo posao bude 20.000.000 evra, zajedno sa prošlogodišnjom pozajmicom.

Naknadno je Fabricio Romano objavio detalj - Bajern je za transfer ponudio 12.000.000 evra, ali Inter ne želi da ga pusti bez 15.000.000 evropskih novčanica. Hansi Flik je veliki zagovornik ideje da se Perišić vrati u Minhen.

Perišić je posle dosta turbulencija kod Nika Kovača u prvom delu sezone ipak pronašao svoju formu kojom je vodio Hrvatsku do finala Mundijala pre dve godine i kod Hansija Flika zaigrao je vrlo dobro. Bio je i strelac u onom gaženju Barselone u polufinalu Lige šampiona, svlačionica ga voli, a navodno jako bitan faktor je i taj što je u momentu kada je kriza nastupila zajedno sa Filipeom Kutinjom bez pogovora pristao da smanji platu kako bi pomogao klubu. To u Bajernu izgleda posebno vrednuju i zato ga žele u timu i naredne sezone, pored nespornih igračkih kvaliteta, naravno.

Doduše, mnogi su verovatno čekali mnogo veće fudbalsko ime, s obzirom na veo misterije koji je Bild postavio...



tagovi

Ivan PerišićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara