Fudbaleri Bilefelda (©Reuters)
Fudbaleri Bilefelda (©Reuters)

Bilefeld juri spas, Frajburg bez ofanzivaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 13:43

Prvi meč 8. kola Bundeslige igra se večeras

Jednima pobeda donosi izlaz iz zone ispadanja, drugima gotovo osigurava prvoligaški status. Bilefeld večeras dočekuje Frajburg na premijeri 28. kola Bundeslige (20.30), i morao bi da se trgne ukoliko namerava da opstane, dok gostima prestaje da mirno privedu kampanju kraju, a još imaju šansu da se dokopaju izlaska na međunarodnu scenu.

Frank Kramer je nastavio svoj stabilan start otkako je prošlog meseca zamenio Uvea Nojhausa na mestu kormilara Arminije, vodeći je do petog boda u pet mečeva, nerešenim rezultatom 1:1 u subotu protiv rivala u borbi za opstanak Majnca, i to u gostima. Majnc, koji je u januaru takođe imenovao novog menadžera u obliku Boa Svensona, pobedio je u prethodna dva meča i preskočio Arminiju na tabeli, tako da Kramerova ekipa nije mogla da priušti da izgubi.

Izabrane vesti

20.30: (2,75) Bilefeld (3,10) Frajburg (2,70)

Frajburg ove sezone ima nešto uzvišenije aspiracije, postigavši rezultate iznad očekivanja. Trenutno je na 10. mestu, ali pobedom nad Bilefeldom bi se popeo na sedmo i tako potencijalno mogao da zgrabi ulaznicu za evropske kvalifikacije, u zavisnosti od toga koja će ekipa da osvoji DFB kup.

U prošloj rundi Brazilci iz Brajsgaua su poraženi 2:1 od Borusije u Menhengladbahu. Imao je Frajburg prednost golom Rolanda Salaja, ali je ekipa Marka Rozea, koja je nedavno nanizala sedam poraza, preokrenula rezultat pogocima Markusa Tirama. Sudbina ekipe Kristijana Štrajha ostaje u njenim rukama, međutim, preostalo je još sedam mečeva.

Arminija će biti bez Arnea Majera i Svena Šiploka najmanje do kraja aprila zbog povreda leđa i šake. Kramer bi mogao da razmotri mogućnost vraćanja Serhija Kordove ili legende kluba Fabijana Klosa u napadu umesto povređenog Majera.

U međuvremenu, u Frajburgu postoji problem sa napadačkim opcijama. Za gostovanje u Bilefeldu ne konkurišu Lukas Holer i Ermedin Demirović, koji su suspendovani pošto su dobili peti žuti karton u sezoni protiv Gladbaha. Pored njih i Vinčenco Grifo će ostati kod kuće pošto je imao pozitivan test na COVID-19 dok je bio sa reprezentacijom Italije u kvalifikcijama za Svetsko prvenstvo, dok će Jeong Vu-jeong verovatno da propusti ostatak sezone zbog povrede kolena.

Frajburg je slavio u prvom delu sezone sa 2:0, dok je bio neporažen i na prethodna dva okršaja sa Bilefeldom u Cvajti u sezoni 2015/16.


tagovi

BundesligaArminija BilefeldBilefeldFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara