Bilo bi ludo da ne nastave zajedno...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 02:08

„Sve je rečeno o Mendilibaru. Zaslužuje da ostane sa nama još dugo. Ako ne nastavi, naljutiću se“, kaže kapiten Hesus Navas

Kada je 21. marta postavljen na klupu Sevilje, verovatno niko na stadionu Ramon Sančez Pishuan od Hose Luisa Mendilibara nije tražio nikakav rezultat, već samo da konsoliduje ekipu koja je strepela za opstanak.

A onda se bukvalno desilo čudo, koje se završilo osvajanjem sedmog trofeja Lige Evrope i obezbeđenom Ligom šampiona za narednu sezonu. U međuvremenu se ekipa potpuno konsolidovala i u španskom prvenstvu i približila se gornjem delu tabele.

Izabrane vesti

Mendilibar je zaključno sa utakmicom sa Romom vodio ekipu na 16 mečeva, ostvario devet pobeda i pet remija, uz dva poraza. Iskusni strateg je ušao u poslednji mesec svog kratkoročnog ugovora u Sevilji, pa o njegovoj budućnosti u klubu tek treba da se raspravlja.

"Videćemo šta će se desiti, sada uživamo u trenutku sa Seviljnom i navijačima. Ovde mi je veoma prijatno, divno je raditi sa ovim momcima, brzo su se prilagodili. Bilo bi ludo da ne nastavim... Da li će mi ponuditi novi ugovor? Možda... Uživaćemo ui ovome, ne znal da li ćemo obnoviti ugovor ili ne, ali ni meni to nije bitno. Posao je obavljen i to je to. Cenim priliku koju mi je klub pružio. Ako se dogovorimo, odlično", rekao je Mendilibar nakon utakmice.

Roma je bila bolja u prvih 45 minuta i stigla do vođstva, ali je Sevilja uspela da preokrene situaciju na terenu u svoju korist i zasluženo slavila.

"Mislim da još uvek nisam svestan, ali smo uzeli pehar i primili medalju. Trebaće mi neko vreme da se priviknem. Počeli smo loše, trčali za njima, osećali su se prijatno, ali smo se u drugom poluvremenu promenili. Bili smo agresivni, preuzeli kontrolu i izjednačili. U produžecima se malo igralo".

Čini se da je Sevilja u jedanaestercima imala više tehnički potkovanih igrača na raspolaganju, što je na kraju napravilo prevagu.

"BIlo je manje-više jasno ko će da šutira. Montijel je trebalo da bude peti izvođač, igrači su u nekom trenutku promenili redosled između sebe".

Kapiten ekipe Hesus Navas otvoreno je podigao ruku za ostanak trenera na kormilu u narednoj sezonu.

"Sve je rečeno o Mendilibaru. Zaslužuje da ostane sa nama još dugo. Ako ne nastavi, naljutiću se", rekao je Navas.

Direktor Monći je rekao da će doći do razgovora nakon meča poslednjeg kola sa Real Madridom narednog vikenda i da u klubu svi znaju šta žele. A da bi trebalo da dođe do obostranog dogovora nagoveštavaju reči predsednika Pepea Kastra.

"Veoma smo srećni sa njim. Kada se završi utakmica sa Realom razgovaraćemo o stvarima koje nas očekuju", poručio je Kastro.


tagovi

Hose Luis MendilibarHesus NavasMonći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara