Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Bio bi ovo jedan od najšokantnijih transfera leta: Čelsi ušao u priču oko Kristijana Ronalda!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 21:06

Novi gazda kluba obavio razgovore sa Žoržom Mnedešom

Kada je portugalski Rekord pre neko veče objavio vest da je Kristijano Ronaldo nezadovoljan u Mančester Junajtedu i da razmišlja o odlasku, bio je to prilično jasan signal.

Reč je o dnevnom listu koji je prvi najavio da Ronaldo odlazi iz Reala i da želi u Juventus. A Rekord je i te kako imao pouzdane informacije i o Portugalčevom povratku u Mančester Junajted. Kada Ronaldo nešto želi, obično je Rekord taj koji to plasira u javnost i pokrene lavinu.

Izabrane vesti

Ronaldovo nezadovljstvo u Junajtedu je bila i naredba njegovom agentu Žoržu Mendešu da pusti pipke na tržištu i da sagleda sve moguće opcije. Za sada ih nema mnogo. Pokušao je Mendeš da ispipa puls Bajerna, obavio neke razgovore ali iz Minhena i dalje nema konkretnih koraka i pozitivnih signala.

Večeras je ugledni ostrvski novinar Dejvid Ornstajn lansirao ekskluzivu da postoji priča oko Kristijana Ronalda i Čelsija! Bio bi to jedan od najšokantnijih transfera leta...

Novi Čelsijev vlasnik Tod Boli je imao sastanak sa Žoržom Mendešom na kojem su razgovarali i o Ronaldovoj budućnosti i opcijama. Konkretne ponude nema ali ima smisla da se Plavci zainteresuju za Portugalca.

Čelsi je ostao bez prvog špica Romelua Lukakua ia situacija na tržištu je takva da baš i nema mnogo napadača koji bi mogli da zamene Belgijanca. Ronaldo je jedna od boljih opcija. A Čelsi bi dobio vremena da krene u planiranu potragu za napadačem za budućnost. Plus što CR7 po stilu igre više odgovara filozofiji Tomasa Tuhela nego što je to bio Lukaku.

Bio bi to dobar početak i za Bolija na kormilu kluba. Dolazak Ronalda je dobra reklama za bilo koji klub ili vlasnika. Boli još nije doveo nijedno pojačanje u Čelsi i poečtak njegove vladavine sa Kristijanom Ronaldom kao prvom kupovinom bi dobio trijumfalan i atraktivan karakter. Čelsi posle odlaska Marine Granovskaje i dalje nema prvog transfer operativca, Boli je preuzeo stvari u svoje ruke i Mendeš bi mogao da proda priču o Ronaldu.

Pitanje je da li bi Junajted baš pristao da pojačava direktnog konkurenta ali postoje i argumenti zbog kojih bi Crvenim đavolima odgovaralo da se posle godinu dana rastanu sa Kristijanom. Novi trener Erik Ten Hag ima dugoročni projekat sa mlađim igračima, a klupska kasa bi se ozbiljno rasteretila bez Ronaldove plate koja godišnje iznosi oko 30.000.000 evra. Ronaldo nema vremena za čekanje na Junajtedov povratak u vrh engleskog i evropskog fudbala a pasivan dosadašnji prelazni rok mu govori da će se načekati na to. Ako ostane...

Definitivno je da se nešto dešava oko Kristijana i da je na klackalici da li da ode ili ostane u Junajtedu. Žorž Mendeš je krenuo u akciju, uključio medije i čeka se ponuda koja bi zadovoljila njegovog najpoznatijeg kjlijenta. Čelsi to može da iznese...


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara