Krkić i Mesi (© AFP)
Krkić i Mesi (© AFP)

Bio je prvi novi Mesi, a završava karijeru pre pravog Lea

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 12:55

Bojan Krkić odlazi u igračku penziju

Vest je u etar najpre poslao Đerar Pike. Priznade, omaklo mu se. Potvrdio je sam Bojan Krkić, tako što je pozvao predstavnika novinarskih kuća da u četvrtak budu prisutni u jednoj od konferencijskih sala na stadionu Nou Kamp. Razlog je objava kraja karijere krilnog napadača. U 33. godini života.

Donekle razumljivo, s obzirom na drastičan pad karijere i činjenicu da je poslednje četiri godine provedene u Kanadi (Montreal Impakt) i Japanu (Visel Kobe), što baš i nisu destinacije u skladu sa njegovim očekivanjima. A u kontri sa onim što mu se predviđalo kad je počinjao da se bavi fudbalom.

Izabrane vesti

Najzanimljivije u svemu je što kad se Bojan pojavio, u trenerskoj eri Frenka Rajkarda, Krkića su već tad nazivali „novi Mesi“. Tri godine je mlađi od Lionela, na nekim mečevima, ga je menjao, na nekim su igrali zajedno i tad se već uveliko pričalo da bi dvojica momaka iz La Masije mogla da obeleže vreme na stadionu Nou Kamp. Jedan je definituivno u tome uspeo.

Drugi, sa nadimkom „novi Mesi“ nikad nije potvrdio talenat na velikoj sceni u kontinuitetu i eto, u trenutku kad Leo, kao prvak sveta na reprezentativnom nivou, sa mnoštvom pehara i rekorda, ni ne pomišlja da se zaustavi u 36. godini, Bojan Krkić je to uradio u 33.

Morao sam da se nosim sa onim što ljudi govore o meni, sa teretom 'novog Mesija'. Isprva nisam razumeo kako mogu da ispunim ta očekivanja. Postepeno sam naučio da se distanciram od onoga što drugi pričaju, znao sam svoje limite, prihvatio sam ih i identifikovao svoje dobre strane kako bih postavio nove ciljeve“, pojasno je nedavno Krkić koliko mu je bilo teško što ga porede sa Leom.

Iza Bojana Krkića je ostala etapa u prvom timu Barselone kao vrhunac karijere, odigrao je 163 utakmice, postigao 41 gol, ali je sve posle toga predstavljalo vožnju na osnovu kredita stečenog u Kataloniji. Igrao je za Romu, Milan, Ajaks (bez posebnog učinka među velikanima), a onda Stouk, Majnc, Alaves, sve do pomenutih Montreala i Visel Kobea.

Valja podsetiti da je Bojan Krkić jednom bio i reprezentativac Španije, odigravši 25 minuta tokom kvalifikacija za Prvenstvo sveta, protiv Jermenije, 10. septembra 2008.


tagovi

Bojan KrkićLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara