Uroš Milovanović posle gola na Marakani (©MN Press)
Uroš Milovanović posle gola na Marakani (©MN Press)

Bio je u Zvezdi, prošle sezone joj dao gol, a probaće danas ponovo: Uroš Milovanović glavni adut Radnika

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.10.21. | 08:33

Crveno-belima najveća opasnost u Surdulici biće mladi napadač koji je nedavno bio njihov član

Maštao je Uroš Milovanović o golovima na velikoj sceni u dresu Crvene zvezde. Postizao ih je kao omladinac, potom i igrač filijale Grafičara, ali do prvog tima nije stigao. Posle godinu dana od povratka u Srbiju iz Španije došlo je do rastanka sa crveno-belima. Leta 2020. otišao je u Radnički iz Niša, a početkom tekuće 2021. stigao u Radnik iz Surdulice.

I dalje je tamo, kao najbolji strelac tima sa pet golova, što je više od polovine ukupnog broja pogodaka koje su Surduličani dali u dosadašnjem toku prvenstva (osam).

Izabrane vesti

Imao je lepu seriju letos, kada je dao po gol u četiri uzastopne utakmice. Zatim je usledilo problem sa povredom i golgeterski post, ali je u prošlom kolu mladi napadač zatresao mrežu Voždovca.

Isto će pokušati da učini danas od 17 časova, baš protiv "svoje" Crvene zvezde. Ne bi mu to bio prvi put.

17.00: (19.0) RADNIK SURDULICA (11.0) CRVENA ZVEZDA (1.10)

Prošle sezone je Milovanović dao vodeći gol za Radnik na stadionu Rajko Mitić, kada je upornošću naterao Radovana Pankova na grešku, pa driblingom izbegao uklizavanje Milana Borjana.

Bio je to gol za vođstvo gostiju koji su, doduše, kasnije primili dva (prvo autogol u 54, pa Ivanić u 85. minutu).

"Prošle sezone sam dao gol na Marakani. Nadam se da ćemo uspeti da ih namučimo i ovaj put. Uz veliko poštovanje Crvenoj zvezdi, koja je najveći klub na Balkanu, verujem u sebe i svoj tim. Sve je moguće, bez obzira na tabelu", istakao je Milovanović u razgovoru za Mozzart Sport.

To što je bio igrač Crvene zvezde, 21-godišnji napadač ne smatra za dodatni motiv. Zapravo, kaže da u ovakvim utakmicama nema razloga tražiti poseban razlog za dokazivanje.

"Utakmice protiv šampiona su najbolje za igranje, rasterećeni ste jer svi znaju da je protivnik favorit. Ja se za svaki duel spremam isto, ne delim rivale, zaista mi je svejedno protiv koga igram, jer se uvek trudim da dam sve od sebe i pomognem timu da ostvari željeni rezultat. Uvek igram sa tim motivom. Ovu sezonu sam dobro počeo, ali me je poremetila ruptura primicača. Sada sam dobro, dao sam gol u prošloj utakmici i verujem da ću uz Božiju pomoć nastaviti da pogađam".

Crvena zvezda stiže u Surdulicu pod imperativom pobede, jer vodeći Partizan ima pet bodova prednosti (uz meč više), ali je za vikend očekuje još jedno gostovanje (u Kragujevcu), pa novi okršaj sa danskim Midtjilandom u Ligi Evrope, a onda i gostovanje u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Jasno je da će Dejan Stanković morati da kalkuliše sa postavom i pojedine igrače sačuva maksimalnog napora.

Najveći izbor ima za pozicije štopera (Dragović, Degenek, Pankov, Eraković), pa je pitanje ko će imati zadatak da zaustavi Milovanovića.

"Radili smo analizu, ali nismo sigurni u kom će sastavu Crvena zvezda igrati. Što se mene tiče, može to da bude bilo ko. Ne bavim se time ko će me čuvati, već se svaki put trudim da odigram najbolje što mogu", ponovio je mladi napadač.

SA KARABURME U ŠPANIJU

Uroš Milovanović je inače ponikao u OFK Beogradu, gde je nekadašnji golgeter Romantičara Petar Divić počeo da ga uvodi u prvi tim još kao 15-godišnjaka. Sa Omladinskog stadiona je otišao u Španiju kada mu je bilo 17, ali stvari nisu ispale kao što je očekivao.

"Valensija me je gledala u baš u meču protiv Crvene zvezde i pozvala da dođem na probu. Dogovor je bio da budem sedam dana, a ostao sam dva meseca. Ponudili su mi predugovor koji smo potpisali i čekalo se samo da napunim 18 godina. Dan posle rođendana sleteo sam u Valensiju, ali u međuvremenu se umešao njihov gradski rival Levante. Bili su konkretniji i direktniji, ponudili su bolje uslove i obećali da ću brže stići do prvog tima. Odigrao sam polusezonu za B ekipu i u 10 utakmica dao 13 golova. Trebalo je da pređem u prvi tim, ali su oni tražili da ostanem još neko vreme u rezervnom", prisetio se Milovanović.

U tim trenucima stigao je poziv Crvene zvezde.

"Kada sam čuo da me Zvezda zove, odmah sam pristao. Nisam ni razmišljao oko uslova koje imam u Španiji, nije me interesovao novac. Bio je dogovor da ću dobiti priliku u prvom timu, ali su se stvari drugačije odvijale i put me je odveo na drugu stranu…", razočaranim glasom konstatuje momak rođen u Duizburgu 18. oktobra 2000. godine.

20.00: (1.93) BETIS (3.50) VALENSIJA (4.40)

Iz Beograda je otišao na kratko u Niš, pa u Surdulicu.

"Bogu hvala, pronašao sam se u Radniku. Sa svima imam odličnu saradnju, ceo klub je kao jedna familija. Nisam pogrešio dolaskom ovde, a svakako sam mlad i imam još vremena da napredujem. Pronašao sam se u imenu Radnik, jer sam po prirodi veliki radnik", naglašava Milovanović kroz osmeh.

Prošle sezone iz surduličkog prvoligaša u prvi plan izbio je Milan Makarić, najbolji strelac Superlige na kraju takmičenja, sada član danskog Alborga.

"Sjajan igrač, a pošto smo i prijatelji van terena, mnogo sam naučio od njega. Baš mi je pomogao i voleo bih da ponovim njegov uspeh, a njemu želim svu sreću u daljoj karijeri", poručio je glavni adut Radnika ove sezone.

SUPERLIGA SRBIJE - 5. KOLO (odložena utakmica)

Sreda

17.00: (19.0) Radnik Surdulica (11.0) Crvena zvezda (1.10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš MilovanovićFK Crvena zvezdaRadnik Surdulica

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara