Birma šou: Ušao, dao dva gola za dva minuta i najavio silni Malme na putu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 18:50

Srbin u sjajnoj formi u poslednje vreme

Jutros intervju kao nagoveštaj sposobnosti u švedskom fudbalu, popodne eksplozija da pokaže kako je imalo smisla kad ga je Malme platio Čukaričkom 1.000.000 evra. Odigrao je Veljko Birmančević verovatno najbolju utakmicu otkako se preselio u Skandinaviju, pošto je udario pečat na slavlje lidera švedskog prvenstva protiv Degerforsa – 5:0.

Trener Jon Dal Tomason držao je sprsko krilo na klupi tokom prvog poluvremena susreta 11. kola, dao mu šansu pri rezultatu 2:0, a nekadašnji član Partizana je zgrabio oberučke. Samo dva minuta su mu bila potrebna da postigna dva gola. Prvi u 53, drugi u 55. iz gotovo identičnih pozicija, za ubedljuvu pobedu Malmea.

Izabrane vesti

Dokaz da je Birmančević u velikoj formi. Kad se obračunaju ova dva pogotkom, u poslednjih pet kola zaslužan je za pet. Bio je precizan na mečevima sa Elfsborgom i Siriusom kod kuće, a asistirao na gostovanju Erborou. Ukupno na deset utakmica u novoj sredini ima pet preciznih hitaca i jedno dodavnje za gol.

Osim Birmančevića, izuzetno učinkovit u ovom delu sezone za Malme je još jedan letnji novajlija, Mirko Antonio Čolak. Hrvat pristigao iz PAOK-a opet je pogodio – sad za ottvaranje rivala – što je bila peta uzastopna utakmica na kojoj je bio strelac, računajući i dvomeč sa Rigom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sjajna najava pred duele sa Helsinkijem i drugi deo prvenstva Švedske, u kome Tomasonov tim ima pet bodova više od Đurgardena, ali i dva meča više.



tagovi

Veljko BirmančevićMalmeŠvedskaŠvedska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara