Drugi gol Olija Votkinsa (©Reuters)
Drugi gol Olija Votkinsa (©Reuters)

Birmingemska banda maltretirala i London, Arsenal igra dečji fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 22:10

Čaroban je Vilin trio Griliš – Barkli – Votkins

Ponadali su se navijači posle onih 0:1 na Old Trafordu, ali bio je to izuzetak koji potvrđuje pravilo: Arsenal ipak kaska za najboljima u Premijer ligi i nije slučajno pre toga gubio od Liverpula, Mančester Sitija i Lestera. Večeras i od Aston Vile, koja se ove sezone namerila da maltretira velikane. Posle sedam komada Liverpulo samlela ja i tim Mikela Artete. Na kraju 3:0, a moglo je da bude i više.

Uostalom, Vili je već posle 39 sekundi igre poništen gol Džona Mekgina, pošto je jedan igrač gostujućeg tima bio ispred Bernda Lenoa i prema oceni sudije Martina Atkinsona ometao Arsenalovog golmana.

Izabrane vesti

Poništen gol iz prvog minuta je ipak samo odložio stradanje Tobdžija. Jer da se ne lažemo, samo protiv slabijih timova Arsenalov fudbal izgleda ozbiljno. Kad udare na tvrdo pokaže se da je to ipak fudbal za decu. Možda se i najbolje to videlo kada je pre trećeg gola Vile Džek Griliš vodeći loptu osetio slabost Ektora Beljerina, uleteo mu ramenom i odbacio ga kao da je Španca udario kamion.

Potom je Griliš mirno ostavio loptu do Olija Votkinsa, a ovaj postigao drugi gol večeri, šesti u sezoni pošto je tri komada strpao i Liverpulu. Prvi večeras mu je na maestralan način spakova Ros Barkli, kada je dugu loptu Daglasa Luiza volejom sproveo do Votkinsove trepavice.

Griliš i Barkli su i inače sve vreme maltretirali Tobdžije, pa su oni, uz pomoće Meta Targeta, pripremili i akciju za prvi pogodakl Vile, koji su neki pripisali Trezegeu, mada se ispostavilo da je reč o autogolu Bukaja Sakoa.

Nema on zbog čega da žali, Vila je večeras prosto bila toliko bolja da je jedino pitanje bilo s kojom će razlikom ostaviti Arsenal. Pred kraj prvog poluvremena, imao je Aleksandar Lakazet šansu da pogodi za 1:1, ali kako se utakmica odvijala u nastavku ništa to ne bi vredelo. Bez obzira na to što je preko puta bio tim koji je u poslednja dva gola primio čak sedam golova, tri od Lidsa i četiri od Sautemptona. I to nešto govori o Arsenalovoj navali.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Brajton – Barnli 0:0

Sautempton – Njukasl 2:0 (1:0)

/Adams 7, Armstrong 82/

Subota

Everton – Mančester junajted 1:3 (1:2)

/Berard 19 – Bruno Fernandeš 25, 32, Kavani 90+5/

Kristal Palas - Lids 4:1 (3:1)

/Dan 12, Eze 22, Kosta 42AG, Aju 69 - Bamford 27/

Čelsi - Šefild 4:1 (2:1)

/Abraham 23,Čilvel 34, Silva 77, Verner 80 - MekGoldrik 9/

Vest Hem - Fulam 1:0 (0:0)

/Souček 90+1/

Nedelja

Vest Bromvič Albion – Totenhem 0:1 (0:0)

/Kejn 88/

Lester – Vulverhempton 1:0 (1:0)

/Vardi 15pen/

Mančester Siti - Liverpul 1:1 (1:1)

/Žezus 31 – Salah 13pen/

Arsenal – Aston Vila 0:3 (0:1)

/Sako 25, Votkins 72, 75/



tagovi

Džek GrilišOli VotkinsRos Barkli

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara