"Divac, Stanković, Mirković, Tomić i Tumbaković"
"Divac, Stanković, Mirković, Tomić i Tumbaković"

Birokratija za Pro licencu na delu: Stanković, Mirković, Tomić, Petrić i Drulić čekaju saglasnost UEFA

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.03.15. | 21:20

Trenerska škola FSS primila 25 polaznika

Divac, Stanković, Mirković, Tomić i TumbakovićLegendarni Holanđanin Johan Krojf skrenuo je pažnju na paradoks birokratije vezano za trenersku licencu u slučaju Zinedina Zidana, a kod nas je takvih primera mnogo. Poslednji u nizu su Dejan Stanković, Zoran Batica Mirković, Ivan Tomić, Gordan Petrić i Goran Drulić, koji su upisali kurs za sticanje Pro licence, ali moraju da sačekaju saglasnost od UEFA za prijem na kurs.
“Na konkurs se odazvalo 117 kandidata od kojih je 73 kandidata ispunilo uslove Konkursa, dok 44 kandidata nije ispunilo uslove ni po jednom osnovu. Komisija je obavila intervjue sa 106 kandidata, dok se 11 kandidata nije odazvalo pozivu jer borave u inostranstvu. Intervjui su snimani i trajali su u proseku 30 minuta po kandidatu i imali su za cilj da se upotpuni slika o svakom pojedincu mimo faktografskih podataka koje su prethodno dostavili”, stoji na sajtu FSS.

Dodaj se da posle pregledane sve prispele dokumentacije i uvida u igračku karijeru i trenerski staž, te analize svih obavljenih intervjua, kao i konsultacije sa trenerskim organizacijama regionalnih fudbalskih saveza i klubova Superlige Srbije koji su imali više kandidata, Komisija je donela odluku da primi 25 polaznika među kojima sa od poznatijih bivših fudbalera Vladimir Ivić, Bratislav Živković, Vlada Čapljić i Marijan Živković.

Izabrane vesti

(FOTO: MN Press)


tagovi

UEFAPRO licencaIvan TomićGordan PetrićGoran DrulićDejan StankovićBatica Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara